Tudorel Toader, ministrul Justiției: "Am elaborat proiectul de lege privind codurile penale. Va intra în procedură parlamentară"

197
2
Tudorel Toader, ministrul Justiției:

Articole recomandate

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, azi, că a elaborat proiectul de lege privind Codul Penal și Codul de Procedură Penală, urmând ca acesta să intre în procedură parlamentară.

UPDATE - "Toată legislația penală va fi pusă în acord cu deciziile Curții Constituționale. Lucrăm la pachetul de legi pentru justiție, avem draft-ul, punctul de vedere de la autoritățile implicate, avizatoare și așteptăm și propunerile de la CMS. Imediat ce le avem, dă drumul la proiect, în dezbatere publică, în procedură parlamentară", a spus Tudorel Toader.



Ministrul Justiției a vorbit și despre posturile vacante din cadrul Ministerului Justiției.

"Avem 45 de posturi vacante în minister, ceea ce după părerea mea este foarte mult. Avem foarte mulți juriști în țară, foarte pregătiți. Vom demara procedurile de ocupare a tuturor posturilor, pentru că avem nevoie de aceste servicii. Posturile sunt bugetate, dar sunt vacante, iar sarcinile se acoperă cu personalul existent, ceea ce înseamnă o încărcare a volumului de muncă. Avem în minister colegi a căror medie de vârstă este scăzută, sunt tineri, cadre didactice. Am vorbit cu unii dintre dânșii, vreau să îi antrenez și în activitatea de cercetare științifică, la nivel de minister", a spus ministrul.

"Vom înființa o revistă a Ministerului Justiției, cu componență de cercetare și de informare, pentru a explica proiectele pe care le avem", a mai spus Toader.

Ministrul Justiției spune că va trimite în Parlament proiectul de lege fără un prag pentru abuzul în serviciu, Legislativul având posibilitatea să modifice textul.

De altfel, Ministrul anunța, încă de marți, că în noul proiect nu va fi stabilit niciun prag pentru abuzul în serviciu. "Avem în acel proiect de lege și propunerea de modificare a abuzului în servicu, actualul 297 din Codul penal despre care vorbim, și nu voi stabili niciun prag, nici maxim, nici minim pentru că, sigur, eram judecător la Curte, sunt membru în Comisia de la Veneția, dar legiuitorul național trebuie să respecte Legea fundamentală. Legea fundamentală spune: constituie abuz fapta funcționarului și acolo nu se referă la un prag, ne referim la dispozitiv, știu bine și considerentele", a declarat Tudorel Toader.






Comentează știrea

Cetatean roman
5 aprilie 2017
T. Toader sau F. Iordache

Niste incompetenti, lasati naibi codurile alea asa cum erau. Nu le mai modificati in functie de acuzatiile ce vi se aduc voua, parlamentarilor sau cunostintelor voastre, primari, politie s.a. in dosarele de la DNA. Toti trebuie sa plateasca pt ce au facut.

Cetatean roman
5 aprilie 2017
T. Toader

Esti membru in comisia de la Venetia? Si venetienii nu lupta impotriva coruptiei? Mda asta-i romania, tara tuturor posibilitatilor.

Pagina a fost generata in 0.5585 secunde