€ 4.7223
£ 5.2846
$ 4.1455

Mai multe ştiri online:

Tudorel Toader: "Dacă președintele vrea să elimine posiblitatea de a se da OUG-uri, să inițieze revizuirea Constituției"

Ştire online publicată Marţi, 02 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Dacă președintele Klaus Iohannis vrea să elimine din Constituție posiblitatea de a se da ordonanțe de urgență, să inițieze o procedură de revizuire a Legii fundamentale, a declarat marți ministrul Justiției, Tudorel Toader.


"Declarații am auzit și eu zilele trecute. Faptul că va propune la referendum să nu mai existe ceva de genul acesta - să nu se mai dea ordonanțe de urgență în domeniul justiției. (...) Un referendum cu această temă nu rezolvă problema de fond. De ce? Pentru că Legea fundamentală, Constituția, abilitează Guvernul să dea ordonanțe de urgență, sigur când sunt întrunite condițiile urgenței. Dacă domnia sa (președintele Klaus Iohannis - n.r.) vrea să elimine din Constituție această instituție a Guvernului, posiblitatea Guvernului, nu este posibil decât să inițieze o procedură de revizuire a Constituției", a precizat Tudorel Toader, la Parlament.

Întrebat dacă modificarea Codurilor penale reprezintă o urgență, Toader a afirmat: "Vă dau un răspuns care nu vă ajută la nimic: da, pentru că sunt multe decizii ale CCR din anii din urmă care nu au fost transpuse, modificate în Codul penal. Avem directive europene care trebuie transpuse chiar în Codul penal - confiscare extinsă sau consolidarea prezumției de nevinovăție".

Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, președinții Camerei Deputaților și Senatului, s-au întâlnit, marți, la Parlament, cu premierul Viorica Dăncilă și ministru Justiției, Tudorel Toader.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.816 secunde