Tudorel Toader anunță azi propunerea pentru funcția de procuror-șef al DNA

142
Tudorel Toader anunță azi propunerea pentru funcția de procuror-șef al DNA - c2g9ngqxotg1odnmmzbjyza4zdi3yjax-1536217829.jpg

Articole recomandate

Tudorel Toader, ministrul Justiției, anunță joi, la ora 13.00, propunerea pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. El a intervievat șase candiddați.

"La orele 13,00, propunerea pentru procuror-șef DNA va fi anunțată pe www.just.ro și transmisă Secției pentru procurori din CSM, pentru avizul consultativ!", a precizat miercuri Tudorel Toader, într-o postare pe Facebook.

Cei șase procurori admiși la selecția pentru conducerea DNA și care au susținut interviurile luni și marți cu ministrul Justiției sunt: Sorin Armeanu - prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean - procuror la DNA Constanța, Adina Florea - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Nicolae Lupulescu - procurorul militar, Gabriela Scutea - fost procuror general adjunct al României și Paula-Nicoleta Tănase - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Potrivit MJ, propunerea/propunerile ministrului Justiției va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Secția pentru procurori, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui României în vederea numirii în funcția de conducere.

Funcția de procuror-șef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de președintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curții Constituționale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.474 secunde