Tu știi ce face copilul tău pe Internet? Grooming-ul și sexting-ul, pericole moderne!

214
Tu știi ce face copilul tău pe Internet? Grooming-ul și sexting-ul, pericole moderne! - sextingsursafoxbussiness-1601317182.jpg

Articole de la același autor

Dezvoltarea rețelelor online de socializare a dus la creșterea agresivității online și totodată a exploatării comerciale a tinerilor de către persoane cu preocupări infracționale. Actele de grooming sunt comportamente premeditate de manipulare, inițiate prin abordări non-sexuale, de cunoaștere graduală, lentă a copilului, cu scopul de a-l agresa sexual. Copilul sau adolescentul poate fi implicat în producerea de materiale pornografice infantile, fiind convins să trimită fotografii personale compromițătoare. De aceea, atrag atenția polițiștii, părinții trebuie să fie la curent cu activitatea din online a copiilor. Iar dacă minorilor li se propune să trimită fotografii sau alte materiale cu caracter sexual, să anunțe imediat Poliția. Grooming-ul este pedepsit de art. 222 (Racolarea în scopuri sexuale) Cod Penal: „Fapta persoanei majore de a-i propune unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani să se întâlnească, în scopul comiterii de acte sexuale sau de corupere sexuală, inclusiv atunci când propunerea a fost făcută prin mijloacele de transmitere la distanță, se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă”. 


Un alt pericol pentru copii este reprezentat de comportamentul online de tip sexting, care reprezintă transmiterea de mesaje sau imagini cu conținut sexual explicit. Odată transmise imaginile și secvențele video, dispare controlul asupra redistribuirii lor pe alte website-uri.

Copiii și tinerii sunt sfătuiți să nu ofere persoanelor întâlnite pe Internet informații personale despre ei sau familia lor. Aceștia trebuie să fie conștienți că nu tot ce citesc sau văd pe Internet este adevărat și să nu se teamă de cei care îi amenință pe Internet sub puterea anonimatului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3375 secunde