Trupurile neînsuflețite ale celor trei turiști dispăruți pe munte au fost recuperate

389
Trupurile neînsuflețite ale celor trei turiști dispăruți pe munte au fost recuperate - deces-1523463135.jpg

Articole recomandate

Niciunul dintre cei 3 turiști căutați în Munții Făgăraș nu mai este în viață. Salvamontiștii au descoperit și trupul celui de-al treilea turist pe care îl căutau.


Trupurile neînsuflețite ale celor trei turiști dispăruți în Munții Făgăraș au fost recuperate de către salvamontiști, două fiind deja preluate de elicopter, iar cel de-al treilea a fost dus în creastă, urmând să fie la rândul său preluat de către elicopter.

"Toate cele trei victime au fost recuperate de către salvatori. Două au fost predate deja la elicopter și transportate la baza muntelui și predate IML, iar cea de-a treia a fost ridicată în creastă, de unde urmează să fie recuperată de elicopter", a afirmat șeful Salvamont.

"Operațiunea de extragere a celor doi e destul de dificilă, pentru că e pericol foarte mare de avalanșă. Durează foarte mult până ajungem la victime. Sunt formate două echipe din mai mulți oameni. Unii vor fi duși să aterizeze într-un loc, de unde vor merge cel putin jumătate de oră până în zona unde sunt ei. De acolo să meargă asigurați în corzi, până se apropie", afirmă Claudiu Jurcovan, Salvamont Victoria.

"Așa cum am zis, s-a găsit și a treia persoană, un adult de 62 de ani. Din informațiile pe care le avem cel mai probabil persoana de 18 ani a căzut pe versantul estic al muchiei Sâmbetei. Ceilalti doi adulți au încercat să coboare să-i acorde ajutor, dar din cauza vântului puternic se pare că au fost aruncați de pe creastă. Pozițiile în care au fost găsiți ne duc la indiciul că efectiv au fost spulberați de vânt și au căzut de la mare înălțime", afirmă Mihai Pascu, director executiv CJ Brașov.

Cei trei, doi bărbați de peste 60 de ani și un tânăr de 18, au plecat pe munte în 30 martie.

Dar zilele s-au scurs, iar turiștii nu mai dădeau niciun semn. Pe 1 aprilie au vorbit ultima dată cu prietenii.

"Băiatul de 18 ani din grup a comunicat cu 2-3 prieteni. Spunea că e foarte rău, că vântul bate foarte tare, că a auzit o avalanșă în urmă", afirmă Radu Bunea, șef Salvamont Victoria.

Miercuri, starețul de la Schitul Breaza a dat alarma, după ce a remarcat că mașina turiștilor zace nemișcată în parcare de mai multe zile. Autoritățile au luat legătura cu rudele celor trei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2694 secunde