Trupul uneia dintre adolescentele căutate de pompierii și scanfandrii din Constanța a fost găsit

1748
Trupul uneia dintre adolescentele căutate de pompierii și scanfandrii din Constanța a fost găsit - untanarde17anisainecatincanaluld-1535006515.jpg

Articole recomandate

Trupul uneia dintre adolescentele căutate în Dunăre de pompierii și scafandrii din Brăila și Constanța a fost găsit joi dimineață. Fata a fost observată de un localnic, care a alertat autoritățile, anunță ISU Brăila. Reprezentanții ISU continuă căutările pentru a o găsi pe cea de-a doua fată.

Joi dimineață, în jurul orei 7.30, un localnic care se afla pe malul Dunării a observat trupul unei tinere plutind pe apă și a sunat la 112, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, colonelul Ștefan Stoian, citat de News.ro.

În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre una dintre adolescentele care au intrat în Dunăre marți și nu au mai ieșit.

Căutările sunt continuate acum pentru găsirea celei de-a doua tinere, fiind angrenați pompieri din Braila, scafandri din Brăila și Constanța, precum și echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță Județean Brăila.

Marți după-amiază, trei tinere au intrat în Dunăre, în zona Plaja Lipovenească, în județul Brăila. Una dintre ele a înaintat prea mult și, necunoscând zona, a fost trasă de curenți. Cea de-a doua ar fi încercat să o salveze, însă și ea a căzut victimă curenților puternici. În același pericol a fost și a treia tânără, de 23 de ani, însă aceasta a fost văzută la timp de către un pescar și salvată. Cele două adolescente luate de ape sunt verișoare și sunt din municipiul Brăila.

Căutarea celor două fete, în vârstă 16 și 19 ani, a început marți după-amiază, fiind sistată la lăsarea întunericului și reluată miercuri dimineață, când pompierilor și scafandrilor din Brăila li s-au alăturat scafandri din Constanța.

În zona în care cele două tinere au mers la scăldat apa nu are o adâncime constantă, fiind gropi care pot fi periculoase și pentru cei mai buni înotători.

"În Dunăre scăldatul este interzis deoarece sunt foarte multe gropi, praguri, de aceea, chiar dacă se consideră foarte buni înotători, rămânem la recomandarea de a nu se avânta în larg pentru a preveni orice situație neplăcută", declara, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, colonelul Ștefan Stoian, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1213 secunde