Trimisă în judecată de DNA: promitea două hoteluri pe litoral, pentru un milion de lei

126
Trimisă în judecată de DNA: promitea două hoteluri pe litoral, pentru un milion de lei - judecatorinstanta-1399457282.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a fostei vicepreședinte a Ligii Transportatorilor din România, Ioana Călin. Aceasta este acuzată de trei infracțiuni de trafic de influență și două infracțiuni de spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, în 2008, inculpata care la acel moment era vicepreședinte al Ligii Transportatorilor din România, "a pretins și a primit de la doi denunțători suma de 1.000.000 lei (aproximativ 225.000 euro), cu promisiunea că, prin relațiile pe care le are la Ministerul Turismului, le va facilita obținerea în concesiune, pe o perioadă de 49 ani, a unor hoteluri situate pe litoralul românesc (hotelurile Histria din stațiunea Mamaia și Selena din stațiunea Saturn) și pe Valea Prahovei (hotelul Belvedere situat pe Valea Prahovei, în zona stațiunii Predeal)".

Cu banii obținuți din, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora, inculpata a cumpărat în anii 2011 și 2013, pe numele părinților săi, două imobile situate în județul Sibiu: un teren în suprafață de 220 mp și casă de locuit, dobândite în schimbul sumei de 200.000 lei, în comuna Șelimbăr și un teren în suprafață de 234 mp și casă de locuit, în schimbul sumei de 25.000 euro, în orașul Cisnădie.

"Cercetările efectuate au evidențiat că inculpata, în perioada 2008-2014, nu a obținut venituri legale", au adăugat anchetatorii.

Anul acesta, pe 12 martie ( dată la care față de inculpată fusese pusă în mișcare acțiunea penală pentru cele două infracțiuni de trafic de influență comise în anul 2008), un alt denunțător a sesizat faptul că, în contextul unei întâlniri pe care a avut-o cu inculpata Călin Ioana în aceeași zi, aceasta din urmă i-a promis că, în baza relațiilor pe care le are la nivelul autorităților locale și Guvernului, firma denunțătorului va câștiga o licitație privind o lucrare de extindere a rețelei de canalizare și colectare în orașele Azuga, Bușteni și Sinaia, din județul Prahova, al cărei beneficiar este Hidro-Prahova SA.

Pentru acest "serviciu" inculpata i-a pretins denunțătorului un procent de 2% din suma de 55.242.226 lei (valoarea lucrării), reprezentând aproximativ 1.110.000 lei, din care, în câteva zile, trebuia să-i achite un avans, în valoare de 15.000 euro, în următoarea modalitate: 7.500 euro în numerar și 7.500 euro prin transfer bancar în ziua achitării celor în numerar.

La data de 21 martie, la insistențele inculpatei, pentru primirea unui avans din suma totală pretinsă anterior, denunțătorul s-a întâlnit cu aceasta într-un restaurant din județul Brașov. De aici, cei doi s-au deplasat la un birou notarial unde, în contextul întocmirii unui act fictiv de împrumut, inculpata Călin Ioana a primit de la denunțător suma de 7.500 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză s-a dispus sechestru asigurător asupra imobilului în care locuiește inculpata, situat în situat în orașul Cisnădie, județul Sibiu, compus din teren în suprafață de 234 m2 și casă de locuit, dobândit pe numele tatălui inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5104 secunde