Trimis în judecată de DNA Constanța pentru infracțiuni cu fonduri europene

392
Trimis în judecată  de DNA Constanța pentru infracțiuni cu fonduri europene - trimis-1499357375.jpg
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ali Saim Omer, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit procurorilor, în luna mai 2009, Ali Saim Omer a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente falsificate, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru o suprafață de teren (121,02 ha) pe care nu o deținea în totalitate.

"Prin acțiunile sale, inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare totală de 174.287,43 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal", precizează procurorii. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.715 secunde