Trei turiști au dispărut în Munții Făgăraș. Ei plecaseră acum 10 zile

170
Trei turiști au dispărut în Munții Făgăraș. Ei plecaseră acum 10 zile - jmhhc2g9mwqxmwm1ymqwyme3zwqzmzrj-1523365564.jpg
Trei turiști din Iași sunt dați dispăruți în Masivul Făgăraș. Oamenii au plecat pe munte acum 10 zile, dar abia vineri cei de la mănăstirea Breaza unde erau cazați și-au dat seama că mașina cu care au venit este tot în parcare și au dat alarma. Salvamontiștii îi caută chiar acum și au chemat un elicopter în ajutorul lor.


Trei persoane, dintre care 2 adulți peste 60 de ani și un tânăr de 17 ani, au plecat în expediție în muntii Făgăraș, mai exact în zona Urlea.

Este a treia zi de când pompierii militari și salvatorii montani îi cauta pe cei trei turiști. Oficialii comunei Breaza au declarat că se știa de această situație din 4 aprilie, dar soția unuia dintre turiștii ieșeni a dat asigurări că cei trei sunt experimentați și nu e nevoie să fie alertați salvamontiștii.

Ultima veste de la ei a fost la sfârșitul săptămânii trecute, în care unul dintre adulți a vorbit la telefon cu un apropiat și se plângea de condițiile dure din cauza vremii.

"Inițial, dispariția a fost anunțată de niște prieteni ai turiștilor, însă când am luat legătura cu membrii familiei, aceștia ne-au spus să fim liniștiți, că cei trei obișnuiesc să plece și să nu dea semne câteva zile. Ulterior, în urmă cu trei zile, familia a revenit și ne-a solicitat sprijn, astfel că se fac survolări cu elicopterul în Munții Făgăraș", a declarat Cornoiu, scrie News.ro.

"În zona Munților Făgăraș, în ultimele zile au avut loc mai multe avalanșe, de aceea deocamdată căutăm din elicopter indicii ale prezenței turiștilor, vrem să ne facem idee în ce vale s-ar afla. Ulterior, putem trimite echipele terestre, după evaluarea riscului de producere a unor avalanșe", a mai declarat președintele Salvamont, care a spus că dacă situația o va cere, vor fi mobilizate echipe de căutare și din alte județe.

Deocamdată, Salvamont nu a solicitat sprijinul Jandarmeriei Brașov sau al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4832 secunde