Trei frați români au mers 1000 de kilometri prin deșertul libian ca să scape de război. Ei au fost extrași din zonă de MAE

437
Trei frați români au mers 1000 de kilometri prin deșertul libian ca să scape de război. Ei au fost extrași din zonă de MAE - libiawiki625-1572021464.jpg

Articole recomandate

Trei frați, între care doi copii, români au fost extrași de MAE din Libia, unde nu mai erau în siguranță din cauza luptelor din zona capitalei Tripoli. Băieții au mers prin deșertul libian 1000 de kilometri cu o mașină Dacia veche și au ajuns în Tunisia, de unde, cu ajutorul Ambasadei României la Tunis, au fost îmbarcați în avion și trimiși la București. 


Băieții s-au născut în Libia, având mamă româncă. "Au plecat din cauza situației precare de securitate din Libia și luptelor din apropierea orașului Tripoli. Am avut o șansă extraordinară să îi putem salva deoarece punctul de frontieră Ras Jedir a fost închis chiar la câteva ore după ce au intrat în Tunisia. Si la aceasta ora este închis. Prin eforturile Celulei de Criză a MAE si a Ambasadei am reusit aseară să îi reunim cu familia lor care îi astepta în România", a declarat pentru Digi24.ro ambasadorul României în Tunisia, Dan Stoenescu. 


"În urma demersurilor complexe susținute la nivelul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe, la data de 24 octombrie 2019 au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Libia, prin Republica Tunisiană și Republica Turcia, a trei cetățeni români, dintre care doi minori.


Repatrierea a avut loc cu sprijinul Ambasadei României la Tunis, a Ambasadei României la Tripoli, relocată la Tunis, și a Consulatului General al României la Istanbul, în coordonare cu Departamentul Consular al MAE, prin Celula de Criză.
Personalul diplomatic al Ambasadei României la Tunis a acordat asistență consulară de specialitate pentru transferul grupului de cetățeni români din Libia în Tunisia. Astfel, cu sprijinul echipei consulare mobile a Ambasadei României la Tunis, grupul de cetățeni români a părăsit Libia la data de 23 octombrie 2019 pe cale terestră către Tunisia, de unde și-a continuat deplasarea către România, pe cale aeriană, pe ruta Tunis - Istanbul - Otopeni.


Pe durata perioadei în care s-au aflat în compania reprezentanților misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României, cetățenilor români li s-a acordat tot sprijinul necesar în materia asistenței și protecției consulare.


Precizăm faptul că Ministerul Afacerilor Externe a suportat, în întregime, costurile aferente procedurilor de repatriere, respectiv cazarea, transportul rutier și cel aerian", a anunțat MAE, vineri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8486 secunde