Trei călăuze, arestate la Constanța. 49 de imigranți au cerut azil în România

280
Trei călăuze, arestate la Constanța. 49 de imigranți au cerut azil în România - trei-1505751408.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonați de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, continuă cercetările în cazul a trei cetățeni, un turc, un irakian și un iranian, care au transportat pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcațiuni, 154 de persoane de naționalitate Iran și Irak. Persoanele în cauză au fost arestate pentru 30 de zile. 


În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că ambarcațiunea "RUYA 1" a plecat împreună cu grupul de migranți, în data de 12 septembrie, dintr-un port situat pe coastele Turciei. În cadrul audierilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcațiunii se aflau 154 de cetățeni irakieni și iranieni (56 de copii și 98 adulți), care intenționau să ajungă în mod ilegal în țara noastră. 


Ca urmare a celor constatate, cele trei călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigație a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranță. 


49 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecție internațională de către statul român, iar 102 urmează a fi îndepărtate de pe teritoriul României, fiind luate în custodie publică sau tolerate. Persoanele fac parte din grupul de străini depistați la bordul unei ambarcațiuni pe Marea Neagră, în timp ce încercau să intre ilegal în România, potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări. 


Totodată, în 102 cazuri s-a dispus îndepărtarea sub escortă de pe teritoriul României, persoanele fiind luate în custodie publică sau tolerate până la punerea în aplicarea a măsurii. 61 dintre acestea au fost cazate în Centrele de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică, facilitați cu regim închis, iar 41 de persoane vor fi asistate de organizațiile neguvernamentale cu atribuții în domeniul de referință. 


De asemenea, alte trei persoane, declarându-se minori neînsoțiți, au fost cazate la o instituție cu atribuții în domeniul protecției copilului, urmând a se stabili cu exactitate vârsta acestora și regimul juridic al fiecăruia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.604 secunde