Transportul de mărfuri periculoase, luat la puricat de polițiști

85
Transportul de mărfuri periculoase, luat la puricat de polițiști - ungureanuechipajpolitiarutiera-1403777168.jpg

Articole de la același autor

Poliția Română continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere. Astfel, oamenii legii au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului de mărfuri periculoase, a cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave produse ca urmare a nerespectării normelor rutiere, precum și a ignorării legislației referitoare la respectarea timpilor de conducere. Echipele de control au verificat legalitatea transportului rutier destinat mărfurilor periculoase, precum și starea tehnică a autovehiculelor.

În cursul zilei de ieri au fost verificate 2.445 de autovehicule destinate transportului de mărfuri periculoase, fiind depistate 6 infracțiuni, dintre care 4 la regimul rutier și aplicate 890 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 736 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 58 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 24 pentru nereguli referitoare la deținerea unor documente privind legalitatea transportului efectuat (lipsa de la bord a licenței de execuție pentru vehicul, a atestatului profesional).

De asemenea, au mai fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale pentru abateri de la legislația specifică transportului de mărfuri periculoase (placardarea și etichetarea necorespunzătoare a transportului efectuat), 9 pentru neachitarea rovignetei, 2 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto și 47 pentru abateri prevăzute în alte acte normative. Polițiștii au reținut 13 permise de conducere și retras 23 de certificate de înmatriculare.

Pentru eliminarea pirateriei, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor în 5 cazuri, în care transportul se derula în mod ilegal, iar pentru nereguli care nu mai permiteau efectuarea în siguranță a transportului, s-a dispus imobilizarea a 13 autovehicule. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2845 secunde