€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:
Trafic îngreunat, astăzi, pe arterele din Constanța

Transportatorii ies în stradă. „Se încurajează evaziunea și frauda fiscală!“

Ştire online publicată Miercuri, 13 Decembrie 2017. Autor: Sorin HULUBEI
Transportatorii din toată țara sunt pregătiți să iasă, din nou, în stradă. Aproximativ 5.000 de transportatori de persoane au anunțat proteste în fața sediului Guvernului,iar alți zeci de mii vor manifesta în toate marile orașe din țară, inclusiv la Constanța,

între orele 9.00 și 20.00.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) anunță că protestele vor avea loc astăzi. Transportatorii spun că, anual, ei aduc 4,7% din produsul intern brut, dar că autoritățile statului tolerează pirateria, astfel încât România să piardă încă 4,7% din PIB, numărul celor care fac piraterie fiind aproape egal cu cel al transportatorilor autorizați.

„Vorbim deja despre fenomenul numit «uberizare» - fenomen tolerat și susținut de guvern prin lipsa oricăror acțiuni care l-ar putea opri. Acest fenomen nu se referă exclusiv la firma UBER, ci la toate afacerile neautorizate care se ascund în spatele unor platforme digitale. Deși pretinde că vrea să oprească evaziunea și frauda fiscală, același guvern nu e capabil să dea o OUG care să elimine sintagma «în mod repetat» din legea 38/2003?”, acuză Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Transportatorii autorizați reamintesc că oricine activează în domeniu este obligat să aibă case fiscale pe fiecare mașină în parte și să respecte Codul Fiscal, în timp ce firmelor care fac concurență neloială nu li se cer aceste lucruri și nici nu suportă consecințele nerespectării legii.

„Cerem ca Uber Taxi, Taxi Fy, Bla Bla Car și alte firme care fac transport neautorizat să se autorizeze și să respecte legile, așa cum facem și noi. În Codul Fiscal nu scrie că printr-o aplicație oarecare, prin tarife dinamice în funcție de trafic și aglomerație, putem încasa bani sau contoriza o «cursă» din punctul A în punctul B fără să respectăm legislația”, mai spune Vasile Ștefănescu.

Dacă nici în urma protestului nu se va schimba nimic în ceea ce privește atitudinea Executivului față de piraterie, evaziunea fiscală, fraudă și concurența neloială, transportatorii anunță că, în data de 20 decembrie, din toată țara se vor deplasa coloane de mașini către București, pentru un miting în fața guvernului, în vederea respectării legislației în vigoare.

Taximetriștii cer eliminarea concurenței neloiale

De asemenea, taximetriștii vor ieși în stradă pentru eliminarea concurenței neloiale în taximetrie și reglementarea activității de taximetrie în municipiul Constanța. Traficul auto va fi îngreunat în municipiul Constanța, în intervalul orar 10.00 - 17.30, pe bulevardul Tomis, tronsonul delimitat de bulevardul Ferdinand și strada Negru-Vodă, benzile 2 și 3 de lângă pista de biciclete, banda 1 rămânând liberă.

Coloana de autovehicule va continua pe strada Traian, unde va ocupa ambele benzi de circulație pe sensul de mers către sensul giratoriu de la Poarta 2, dar numai până în dreptul intrării în parcarea Consiliului Județean Constanța. O parte dintre șoferii taximetrelor staționate vor participa la mitingul de protest care se va desfășura pe platoul din fața Instituției Prefectului Constanța.

Pentru buna desfășurare a acțiunii de protest, nu se va bloca niciun drum public pe traseul pe care se vor deplasa protestatarii/coloana de autovehicule și vor fi respectate semnele, semnalele, indicațiile polițiștilor implicați în misiune. Totodată, zona intersecțiilor, precum și centrul intersecțiilor nu vor fi blocate, iar începând cu ora 06:00, în ambele zile ale protestului, se vor interzice accesul și staționarea autovehiculelor în parcarea aflată pe b-dul Tomis, tronsonul cuprins între străzile Ștefan cel Mare și Cuza Vodă.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37464 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2166 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1920 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8111 secunde