Transfăgărășanul SE ÎNCHIDE cu patru zile mai devreme

163
Transfăgărășanul SE ÎNCHIDE cu patru zile mai devreme - transfagarasanzapada-1509179303.jpg

Articole recomandate

Transfăgărășanul se va închide începând de sâmbătă, ora 15,00, din cauza condițiilor meteo nevaforabile, cu patru zile mai devreme decât era programat oficial, a anunțat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, în zona montană a nins viscolit. Stratul de zăpadă are între 10 și 15 centimetri grosime, dar troienele ajung și la 30 de centimetri. Vizibilitatea în zonă este redusă.

"Pe partea din Argeș se intervine deja cu utilaje", a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, căpitanul Mădălina Epure.

Conform aceleiași surse, la Bâlea Lac au rămas blocate mai multe autoturisme, care ar urma să coboare pe partea din județul Argeș, după curățarea șoselei.

Stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine în munții Făgărașului. Singura modalitate de a ajunge la Bâlea Lac este telecabina, însă transportul pe cablu funcționează doar ziua și doar când condițiile meteo permit.

Transfăgărășanul va fi redeschis circulației în vara anului 2018. În acest an, a fost deschis pentru șoferi pe 15 iunie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3618 secunde