Trageri experimentale cu obuzierul de calibru 152 mm, în Poligonul Capu Midia

245
Trageri experimentale cu obuzierul de calibru 152 mm, în Poligonul Capu Midia - trageriexperimentale-1602266114.jpg

Articole de la același autor

Militarii Batalionului 285 Artilerie „Vlaicu Vodă" au efectuat, săptămâna aceasta, în Poligonul Capu Midia trageri experimentale. Este vorba despre teste efectuate pentru Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare în cadrul unui proiect realizat de Statul Major al Forțelor Terestre, care presupune schimbarea roților de la obuzierul de calibru 152 mm cu roți cu substanță coagulantă.

Pe parcursul activităților, militari din cadrul Poligonului Capu Midia au asigurat siguranța perimetrului în care s-au desfășurat testările, atât pe uscat, cât și în largul mării.

„Tragerile au constituit ultima etapă din realizarea proiectului, experimente similare efectuându-se anterior în Poligonul Smârdan, din județul Galați și teste privind manevrabilitatea, pe Aerodromul militar de la Ianca, județul Brăila. Ultima tragere cu încărcătură completă, pe roți, a avut loc în anul 1987”, a precizat lt. Anca Medrea, ofițer de relații publice al Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5145 secunde