Trageri de luptă! Sute de militari, la "Platinum Eagle 19.1"

2276
Trageri de luptă! Sute de militari, la

Articole recomandate

La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre Române, din Babadag, județul Tulcea, a avut loc, zilele trecute, ceremonia de deschidere a modulului de pregătire "Platinum Eagle 19.1", parte a exercițiului "Black Sea Rotational Force 19", la care, pentru aproximativ două săptămâni, participă 100 de militari din Armata Română și 200 de militari din Bulgaria, Georgia, Moldova, SUA și Ucraina. 


Antrenamentul în comun urmărește, pe de o parte, creșterea eficienței focului și manevrei trupelor și, pe de alta, creșterea interoperabilității reprezentanților militari din statele membre ale NATO și din țările partenere. 
În secvențele de pregătire ale exercițiului "Platinum Eagle 19.1", Forțele Terestre Române sunt reprezentate de militari din Batalionul 341 Infanterie/Brigada 9 Mecanizată, Forțele Navale Române de militari din Regimentul 307 Infanterie Marină și Forțele Aeriene Române de militari din cadrul Bazei 95 Aeriană. 
Comanda și controlul aparțin Brigăzii 9 Mecanizată, structura care planifică instrucția la nivel companie și pluton și conduce exercițiile tactice cu și fără trageri de luptă. Conducătorul exercițiului "Platinum Eagle 19.1" este comandantul Batalionul 341 Infanterie, locotenent-colonel Ciprian Balica. 
"Black Sea Rotational Force" (BSRF) este un inițiativă regională anuală, condusă de "US Marine Corps Forces Europe and Africa" (MARFOREUR/AF), la care participă țări membre NATO și partenere din zona Mării Negre, Balcani și în regiunea Caucazului. BSRF are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate ale forțelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență. 


Locotenent-colonel Dan CRIȘAN
Ministerul Apărării Naționale - Forțele Terestre Române




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3575 secunde