Tragedie rutieră, la Constanța: trei morți și mai mulți răniți

4500
3

Articole de la același autor

Circulația rutieră pe DN22C a fost oprită ieri, 28 septembrie, pe ambele sensuri de mers, în urma unui grav accident rutier produs în localitatea Medgidia, județul Constanța, în care au fost implicate un autoturism și un autocar și care s-a soldat cu trei morți. 


În urma tragicului eveniment patru persoane au fost încarcerate, pasageri ai autoturismului și mai multe persoane rănite ușor, pasageri ai autocarului. Cumplitul accident rutier, ce s-a petrecut între Medgidia și Cuza Vodă, s-a soldat cu trei morți și mai mulți răniți. Potrivit autorităților constănțene, accidentul s-a produs între un autocar în care circulau mai multe persoane și un autoturism SAAB în care circulau patru persoane. 


"Persoanele din autoturism au fost încarcerate. În autocar se aflau nouă persoane (opt călători plus șoferul). Din cele patru persoane încarcerate, trei sunt decedate și una era în comă fiind preluată de elicopterul SMURD. Trei victime au fost transportate cu ambulanțele la Spitalul din Medgidia. La fața locului au fost direcționate trei ambulanțe SMURD, 11 ambulanțe SAJ, echipajele ISU de la descarcerare, elicopterul SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare", a declarat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea. 


O persoană se află în comă


Potrivit autorităților, vinovat de producerea accidentului este șoferul din autoturism deoarece nu a acordat prioritate. 


"În urma accidentului rutier, ca urmare a coliziunii unui autocar cu un autoturism, au rezultat 13 victime umane. Pentru victimele blocate în autoturism s-a intervenit cu un echipaj de descarcerare al ISU. Vorbim despre trei victime decedate și una în comă. Alte șapte persoane din autocar sunt rănite și au mai multe traumatisme", a anunțat purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța, dr. Claudia Tatarici.


Imediat după primele evaluări ale salvatorilor prezenți la fața locului, a fost instituit codul roșu de urgență. La locul accidentului, la scurt timp a ajuns și un elicopter SMURD de la Galați. 


Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Constanța au declarat: "La data de 28 septembrie, în jurul orelor 14.00, pe DN 22C, între localitățile Medgidia și Cuza Vodă, a avut loc un accident rutier între un autoturism și un autocar. Polițiștii rutieri au fost prezenți la fața locului pentru asigurarea măsurilor de afluire-defluire în zonă și pentru salvarea de vieți omenești, alături de ceilalți reprezentanți ai instituțiilor publice".


La închiderea ediției, starea răniților din autocarul ce se deplasa de la Cernavodă spre Constanța era stabilă, în timp ce persoana ce se află în comă era în continuare în stare critică.


"Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a preluat în cursul după-amiezii de joi, 28 septembrie, șase dintre victimele accidentului rutier grav produs pe DJ 222, în apropiere de Medgidia. Este vorba despre un pasager din autoturismul implicat în accident, aflat în comă profundă, intubat și cinci dintre pasagerii autobuzului implicat în accident, stabili hemodinamic, cu traumatisme acute închise. Pacientul în stare gravă este supus unei intervenții chirurgicale iar restul victimelor se află sub atenta supraveghere a medicilor", au declarat reprezentanții SCJU Constanța. 


Comentează știrea

Gogu
29 septembrie 2017
Un criminal nenorocit !

Noroc ca a fost un autocar ....nici nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar fi intamplat daca lovea un alt turism ! Astfel de soferi isi merita !

DODO
29 septembrie 2017
???

nu inteleg de ce sunt permise in circulatie masinile cu volan pe dreapta ! nu este prima nenorocire din aceasta cauza plus terebilismul unui cocalar nenorocit

o
29 septembrie 2017
pla

E plin de astfel de tembeli pe sosele, problema e cum obtin permisul.. toata lumea stie ca se cere spaga la obtinerea permisului ca altfel asemenea idioti nu ar putea trece examenul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2941 secunde