€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Tragedie la Corbu. S-a întors teafăr din Afganistan și Irak dar s-a înecat încercând să salveze un copil

Ştire online publicată Joi, 14 Iunie 2018. Autor: Alina RADU
Cadavrul adolescentului de 14 ani dispărut în mare, în zona plajei Corbu, și cel al militarului care nu a revenit la unitatea de la Capu Midia după o învoire, au fost găsite, ieri, pe plaja Vadu, la o distanță de circa doi kilometri unul de celălalt, fiind scoase de valuri la țărm, potrivit ISU Dobrogea.


Inițial a fost găsit corpul adolescentului, după ce o persoană a alertat autoritățile că există un cadavru la malul mării, pe plaja de la Vadu, în apropierea unei cherhanale. În urma căutărilor făcute de reprezentanții ISU, a fost găsit și trupul unei persoane adulte, respectiv al militarului dispărut.


Timp de trei zile, scafandrii ISU l-au căutat pe adolescentul dispărut în Marea Neagră, în zona plajei Corbu, după ce doi minori de circa 14 ani, aflați duminică pe plaja Corbu, au intrat în mare, dar numai unul dintre ei a reușit să revină la mal.


Băiatul în vârstă de 14 ani, aflat în plasament la un asistent maternal, a plecat de acasă duminică după-amiază și a anunțat că se duce la o sală de calculatoare împreună cu un prieten, el nespunându-le că ar avea de gând să coboare și pe plaja de la Corbu. El a intrat în apă, dar nu a mai putut ajunge la țărm. Băiatul a fost căutat de scafandri începând de duminică seara și până miercuri dimineața când i-a fost descoperit trupul. 


În atenția scafandrilor a fost și un militar care duminică seară nu s-a prezentat la unitatea de la Capu Midia, după o perioadă de câteva ore de învoire.


Cu câteva ore înainte ca soțul său să fie găsit mort, soția militarului declara, pentru un post tv: 
„Ce nu înțeleg eu este de ce nu m-au sunat în seara dispariției? De ce m-au sunat a doua zi? De ce nu m-a sunat domnul comandant? De ce m-a sunat un coleg al lui?”, sunt întrebări la care soția militarului Petrică Cosma a așteptat răspuns.


Femeia a venit într-un suflet de la Dej, cu primul avion, după ce soțul ei, tată a doi copii, aflat în misiune pe litoral, nu i-a mai răspuns la telefon. Militarul în vârstă de 47 de ani, din Cluj, fusese văzut ultima oară tot duminică după-amiază, pe plaja din Corbu. El făcea parte din cadrul Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someș” din Dej și se afla la un exercițiu de instruire la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia. Duminică, el se afla în perioada de învoire, iar în momentul în care nu a apărut la unitate colegii au încercat să-l contacteze, fără succes însă.


Conform Statului Major al Forțelor Aeriene, militarul, din cadrul Batalionului 55 Apărare Antiaeriană Someș, din Dej, aflat la un exercițiu la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, a fost declarat luni, 11 iunie, în jurul orei 19,00, absent nejustificat de la unitate. Militarul s-a aflat în învoire legală duminică, între orele 13.00 și 19.30, și nu s-a prezentat la unitate la expirarea perioadei de învoire. Potrivit procedurilor legale, la împlinirea a 24 de ore de la ora prevăzută pentru întoarcerea la unitate, a fost raportată absența nejustificată a militarului și a fost sesizat Parchetul Militar.


Caporalul Petru Cosma avea 47 de ani, era angajat al MApN din anul 1997 și a participat la două misiuni în teatrele de operații. Mai exact, în anul 2003 în Afganistan și în anul 2006 în Irak. El era căsătorit și avea doi copii. 


Din câte se pare, militarul Petru Cosma a murit ca un erou, el fiind cel care ar fi observat că minorul de 14 ani este în pericol de înec și a sărit în apă după el să-l salveze. Din păcate, marea i-a înghițit pe amândoi. 


Apel de la ISU


Pentru a preveni astfel de tragedii, ISU Constanța inițiază o campanie:
„Fiți responsabili pentru viețile voastre!!! De la începutul lunii mai până în prezent șase persoane și-au pierdut viața în apele Mării negre și două persoane în lacuri de pe raza județului Constanța.


Respectați indicațiile salvamarilor, ale administratorilor de plajă și, nu în ultimul rând, respectați semnificația steagurilor arborate pe plajă!


O secundă contează pentru a vă salva viața!”


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8878 secunde