Tragedie într-un bloc din Constanța. O femeie a murit și două persoane au ajuns în stare critică la spital

1094
1
Tragedie într-un bloc din Constanța. O femeie a murit și două persoane au ajuns în stare critică la spital - tragedie-1453915221.jpg

Articole de la același autor

Un incendiu puternic izbucnit la un bloc din Constanța a curmat viața unei femei și a băgat în spital, în stare gravă, alte două persoane.Pompierii s-au luptat mai bine de o oră pentru a stinge flăcările.

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3, un apel la 112 anunța că pe scara unui bloc de pe b-dul Soveja este foarte mult fum. Vecinii alertaseră pompierii, însă nu știau exact ce se întâmplă, unde arde.

Două autospeciale pentru stingerea incendiilor și una cu scară de la Detașamentul de Pompieri "Slt. Daniel Fripis" au ajuns imediat la fața locului, constatând că incendiul izbucnise într-un aparta-ment de la etajul 1. În momentul în care au intrat în locuința cu pricina, echipa de intervenție a găsit un bărbat în vârstă de 70 de ani ce prezenta arsuri grave la nivelul feței și a căilor respiratorii. Victima a fost imediat transportată la Spitalul Județean Constanța și de aici dusă de urgență la Spitalul de Arși din București, starea sa fiind critică.

Din nefericire, aceasta nu a fost singura victimă a incendiului. Într-un apartament de la etajul 2, chiar deasupra locuinței care ardea, pompierii au descoperit două persoane. O femeie se afla căzută pe jos în baie, în timp ce soțul acesteia se afla aproape inconștient în casă, intoxicat cu fum. Cadrele medicale au intervenit imediat și le-au acordat primul ajutor, însă, pentru femeie, în vârstă de 65 de ani, nu s-a mai putut face nimic. Deși medicii au aplicat manevrele de resuscitare minute în șir, femeia a murit, cel mai probabil din cauza intoxicației cu fum. Trupul neînsuflețit a fost transportat la morga Cimitirului Central pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului. Soțul acesteia a fost transportat la Spitalul Județean Constanța cu intoxicație cu fum, în momentul acesta aflându-se în stare stabilă.

După aproximativ o oră de la începerea intervenției, pompierii au reușit să stingă flăcările. Cel mai probabil, din datele preliminare ale anchetei, incendiul a izbucnit de la o candelă uitată aprinsă de proprietarul apartamentului. Vecinii spun că soția acestuia decedase și că bărbatul obișnuia să aprindă candele și lumânări în memoria ei.

Cu acest prilej, pompierii atrag din nou atenția constănțenilor să nu lase peste noapte aprinse și nesupravegheate candele, lumânări sau alte dispozitive cu flacără, deoarece riscul de incendiu este foarte mare.

Comentează știrea

adevar
28 ianuarie 2016
adevar

Mai putin romani mai putin criminali in uniune europeana . Romani au politica terorista sa distruga poporele vecine cu droguri

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6613 secunde