Tragedie în Marea Neagră

1100
Tragedie în Marea Neagră - tragediemareaneagra1-1328115727.jpg

Articole de la același autor

Din cauza vremii nefavorabile, o tragedie a avut loc în largul Mării Negre, în apropierea coastelor din zona de nord-vest a Turciei. Un cargo sub pavilion cambodgian s-a scufundat, după ce nu a mai putut ține piept unei furtuni foarte puternice.
Autoritățile au anunțat că zece persoane, membri ai echipajului, au fost date dispărute. Totul se întâmplă la doar zece zile după ce un alt cargo s-a ciocnit cu o navă, lângă coasta Istanbulului, tot din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
Din câte se pare, cargoul venea dinspre Rusia și avea drept destinație un port turcesc de la Marea Egee, iar accidentul s-a produs la o milă marină de portul Zonguldak, în timpul unei furtuni extrem de puternice.
Imediat, autoritățile turce au intrat în alertă, iar trei membri ai echipajului au putut fi salvați de Garda de Coastă. Mai multe echipaje de salvare, însoțite de un elicopter, au fost trimise în zona scufundării navei, pentru a-i căuta pe ceilalți zece marinari care au dispărut în apele înghețate.
Chiar dacă posibilitatea de a mai găsi supraviețuitori este una extrem de mică, autoritățile continuă căutările celor dispăruți. Ele speră ca, în ciuda vremii nefavorabile, respectiv vânt foarte puternic și temperaturi scăzute, să mai găsească oameni în viață.
În următoarele zile, autoritățile turce vor face cercetări în vederea stabilirii condițiilor în care s-a produs tragedia, dacă este cumva vorba de vreo eroare umană sau doar vremea neprielnică a fost de vină.
Trebuie precizat că, la fel ca toată partea de S-E a Europei, și Turcia s-a confruntat, în ultimele zile, cu temperaturi foarte scăzute și căderi abundente de zăpadă. Din această cauză, marți, strâmtoarea Bosfor a fost închisă din cauza vizibilității extrem de scăzute și pentru a preîntâmpina producerea unor tragedii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Ianuarie 2012
Stire din Social : Mai este pește în Marea Neagră?
Pagina a fost generata in 1.7777 secunde