TRAGEDIE CU 4 MORȚI! Șoferul microbuzului lovit de tren, băut în momentul accidentului

277
TRAGEDIE CU 4 MORȚI! Șoferul microbuzului lovit de tren, băut în momentul accidentului - 646x404-1555592435.jpg

Articole recomandate

Autorul accidentului de luni seara la trecerea de cale ferată din localitatea buzoiană Bâlhacu, soldat cu patru moți și 12 răniți, a condus cu o alcoolemie de 0,25 g / l, au stabilit joi polițiștii din cadrul IPJ Buzău.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, alcoolemia a fost stabilită în urma recoltării probelor biologice.

Șoferul a mai fost prins la un control de rutină în luna februarie a acestui an conducând sub influența alcoolului de către polițiștii din cadrul IPJ Buzău pe D.N. 2, în apropiere de Rîmnicu Sărat, iar permisul șoferului a fost reținut după ce alcooltestul a arătat 0,10 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, șoferul în vârstă de 50 de ani, fost polițist ieșit la pensie, a contestat în instanță reținerea permisului, astfel că documentul i-a fost înapoiat și a putut conduce în continuare.

Sursele citate au mai precizat că V.V.L. a fost scos la pensie după ce a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru o perioadă de doi ani pentru tăiere ilegală de arbori de pe raza comunei Dumitrești, unde a fost ajutor de șef de post de Poliție.

Potrivit IPJ Buzău, din primele cercetări efectuate de polițiștii rutieri a rezultat că în timp ce conducea un ansamblu de vehicule (microbuz și remorcă) pe DN 2B, din direcția Buzău către Brăila, la intersecția cu calea ferată de pe raza localității Bâlhacu, un bărbat de 50 de ani din Vrancea nu ar fi respectat regulile de circulație aplicabile la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu semibariere și semnale acustice și luminoase aflate în funcțiune, împrejurare în care a fost lovit de un tren Inter Regio, care efectua transport de persoane pe ruta București Nord - Galați.

În urma accidentului patru ocupanți ai microbuzului au decedat, iar conducătorul auto și alte 11 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 57 de ani din Vrancea și Brăila au fost preluați de ambulanțe și transportați la spital pentru îngrijiri de specialitate. 


SURSA: Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5987 secunde