Tragedie aviatică! Un avion militar s-a prăbușit. Al treilea incident în două zile

144
Tragedie aviatică! Un avion militar s-a prăbușit. Al treilea incident în două zile - 627x01481632214-1522911609.jpg

Articole recomandate

Un avion F-16 al US Air Force s-a prăbușit miercuri aproape de Las Vegas, în vestul Statelor Unite, al treilea incident de acest gen în două zile pentru armata americană, transmite AFP.


"Un F-16 de la baza aeriană Nellis (Nevada) s-a prăbușit în jurul orei 10,30 (17,30 GMT) în cursul unui antrenament de rutină la centrul de testare Nevada", a indicat US Air Force într-un comunicat.


Starea de sănătate a pilotului "nu este cunoscută", precizează comunicatul.


Marți, la ora 14,35 (21,35 GMT), un elicopter "Super Stallion" al Marinei s-a prăbușit în California, într-un exercițiu de rutină, în apropiere de micuța localitate El Centro, în vecinătatea frontierei mexicane, potrivit unui comunicat al marinei americane.


Cei patru membri ai echipajului elicopterului au murit în accident, fiind deschisă o anchetă, potrivit Agerpres.


În aceeași zi, un avion de vânătoare Harrier AV-8B al US Navy s-a prăbușit la ora locală 16,00 (13,00 GMT) puțin după decolarea de pe aeroportul din Djibouti, în apropiere de Camp Lemonnier, bază militară americană pe continentul african.


Pilotul s-a catapultat și a fost rănit, fiind evacuat spre spitalul Camp Lemonnier, a precizat Marina, într-un comunicat.


Ministrul american al Apărării, Jim Mattis, a obținut luna trecută un buget record pentru Pentagon, ceea ce va permite realizarea de investiții după mai mulți ani, în special în marină, forță suprasolicitată în teatre externe, dar și în forțele aeriene, care pierd rapid din piloți, aceștia fiind în căutarea salariilor mai atractive din mediul privat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3329 secunde