Trafic restricționat în portul Midia pe perioada verticalizării epavei "Queen Hind"

263

Articole de la același autor

Operațiunea de ranfluare a navei "Queen Hind", care s-a răsturnat la sfârșitul lunii noiembrie 2019, în portul Midia, încărcată cu peste 14.000 de ovine, a început săptămâna aceasta. Firma Grup Servicii Petroliere a semnat contractul cu Administrația Porturilor Maritime Constanța, iar reprezentanții societății au dat asigurări că se lucrează rapid, pentru ca operațiunea să fie încheiată în 35 de zile. 


Primele intervenții vizează îndreptarea navei, care în prezent este răsturnată, astfel încât ulterior să poată fi dusă la mal. Drept pentru care, operațiunile de pregătire a corpului epavei pentru verticalizare au început de luni. Ieri, scafandrii au coborât în acvatoriu pentru a inspecta zona în care se află nava "Queen Hind". 


"În funcție de situația de sub apă, este posibil să fie amplasate paturi metalice, pentru a împiedica alunecarea navei în șenal, în momentul verticalizării. Totodată, scafandrii vor obtura deschiderile către compartimentul mașină și vor asista la mutarea geamandurii de navigație MV7, pentru a elibera zona în vederea manevrelor viitoare. Pe perioada lucrărilor sub apă, navigația va fi restricționată", au precizat reprezentanții GSP. 


La operațiune vor participa patru remorchere și o macara de 1.800 de tone. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1672 secunde