Trafic fluidizat! Un nou sens giratoriu pe bulevardul Aurel Vlaicu

1223
4

Articole de la același autor

Municipiul Constanța va avea noi sensuri giratorii. În timp ce unele sunt așteptate de ani de zile cu sufletul la gură de șoferii constănțeni care forțau intersecțiile sau stăteau zeci de minute la coadă, altele sunt gândite extrem de prost și mai mult încurcă decât ajută.

Începând de ieri, șoferii din Constanța au un motiv de bucurie: una dintre cele mai periculoase și aglomerate intersecții este dirijată prin sens giratoriu. Este vorba despre intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Ștefăniță Vodă. Un sens giratoriu care a fost "cerut" de cetățeni încă din 2008. Și nici în acest moment nu este finalizat! Momentan, a fost amplasat un sens giratoriu provizoriu, însă care va funcționa ca unul definitiv. Cel mai probabil, acesta va fi solidificat și amenajat permanent în toamna acestui an.

Sensul giratoriu este menit să ajute la fluența traficului. De-a lungul timpului, în această zonă s-au produs o grămadă de accidente rutiere, din cauza celor care erau nevoiți să forțeze intersecția pentru a putea ieși în drumul cu prioritate, mai ales având în vedere faptul că participanții la trafic de pe Aurel Vlaicu gonesc cu viteză, limita legală fiind de 70 km/h.

Sensul giratoriu de la City, modificat

În prezent, în municipiul Constanța există 36 de sensuri giratorii, amenajate pentru a scăpa de aglomerație în intersecțiile cu probleme. Însă, potrivit unor surse, se pregătește instalarea unui nou sens giratoriu și în fața City Park Mall, pe strada Soveja, pentru a le facilita accesul celor care intră în parcarea subterană. Având în vedere că la doar 200 metri, la intersecția cu strada Primăverii, există deja un sens giratoriu, acea zonă va fi clar blocată și se va vorbi despre aglomerații de nedescris și nicidecum despre fluență. Se pare că ieri au fost eliberate documentele necesare pentru amenajarea acestui sens giratoriu și urmează a se stabili dacă proiectul va primi "undă verde".

O altă modificare vizează sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu Aleea Heracleea (în față la City Park Mall). Sensul giratoriu din zonă va fi corectat, în sensul că va fi lărgită intrarea către parcarea mall-ului.

Primul din cele zece planificate

Pe lângă sensurile giratorii deja planificate, autoritățile locale au anunțat și alte nouă amenajări rutiere. Mai exact, este vorba despre sensuri giratorii amplasate la intersecția străzilor Sucevei, Adamclisi și Căpitan Dobrilă Eugeniu, intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Sucevei, intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga, intersecția străzii Traian cu strada Termele Romane, apoi strada Traian cu strada Mihai Viteazu și Traian cu bulevardul Tomis, intersecția bulevardului Mamaia cu bulevardul Aurel Vlaicu (zona Perla), intersecția străzii Baba Novac cu Dezrobirii și intersecția străzii Caraiman cu Șoseaua Mangaliei. 

Comentează știrea

jiji
21 aprilie 2015
dadaaa

fluidizat o pwla, in 300m sunt 4 sensuri giratorii . si asta e defazat de la axul drumului, o sa ni se faca greata, mai ceva ca pe barca.

kiki
21 aprilie 2015
jiji

Jiji are dreptate.Numai tampenii face politia locala,politia nationala si primaria. Drept e ca nici soferii nu dau gramada sa respecte prioritatea in giratoriu dar nici politia nu face nimic in sensul asta.Ia sa puna camere si sa vreo 100 de carnete intr-o zi si sa vedem care mai intra aiurea in giratoriu?Sa vedem marlanii carora chiar daca le dai claxoane sa ii avertizezi ca esti deja in sens,ei tot intra si sen uita in sus de parca le pute a cacat din masina... In buna imagine a soferului romanul(de marlan si al dracului) ,este mai indicat semaforizare decat giratorii.Mai avem ceva paine de mancat pana vom intelege ce e aia civilizatie...

dan
21 aprilie 2015
muncă legală part-time

MULȚI OAMENI PIERD REALE OPORTUNITĂȚI pentru că sunt neîncrezători, au prejudecăți sau sunt indiferenți la ceea ce citesc sau vizualizează! NU FII PRINTRE ACEȘTIA! Căutăm parteneri de rețea Marketing Mondial! Oferta aceasta este foarte serioasă!! Se asigură contract legal! De asemenea se asigură training gratuit - sub forma unor lecții pe e-mail. Exclusiv compania EPUBLISHERS SRL oferă și o scrisoare de recomandare după minim 3 luni de activitate! Proiectul vizează piața Natională si Americană de carte electronica. Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "INFO" la adresa [email protected]

din constanta
24 aprilie 2015
sens giratoriu pe bulevardul Aurel Vlaicu

In sfarsit !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5859 secunde