Trafic de migranți la Marea Neagră. Două călăuze, arestate la Constanța

267
1
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonați de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au terminat cercetările în cazul a doi cetățeni, irakian și sirian, acuzați de trafic de migranți. Cei doi au transportat pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcațiuni, 85 de persoane de naționalitate iraniană și irakiană. Judecătorii Tribunalului Constanța au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi traficanți.

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că ambarcațiunea ARIF BEY era condusă de un irakian, în vârstă de 32 de ani, și de un sirian, în vârstă de 22 de ani, cei doi plecând împreună cu grupul de migranți în data de 1 septembrie 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei.

În cadrul audierilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcațiunii se aflau 85 de cetățeni irakieni și iranieni (46 de bărbați, 16 femei și 23 de copii), care intenționau să ajungă în mod ilegal în țara noastră.

Cele două călăuze sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigație a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranță.

Cercetările s-au derulat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, iar în cursul zilei de ieri, cele două persoane au fost prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora. Totodată, întregul grup de migranți a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. 

Comentează știrea

Liviu Burebista
8 septembrie 2017
Si cu asta ce-am facut............

Am inteles ca cei doi au fost retinuti pt infractiunea de "trafic de emigranti" citeste invadatori islamici. Dar nu ne lamuriti ce masuri se vor lua pt asa zisi emigranti. Normal ar fi sa fie imbarcati pe aceiasi ambarcatiune, cu care au venit, si trimisi cu cea mai mare viteza inapoi in Turcia. Din cate am inteles, sant cetateni iranieni si iraqieni, daca cei din Iraq ar avea ceva motive sa solicite azil, in schimb cei din Iran nu au nici-un motiv , in Iran nu se desfasoara nici-un conflict armat, care sa le dea dreptul de a solicita azil. Scopul lor este altul, acela de a coplesi Europa cu cat mai multi musulmani, si de a islamiza Europa, cu complicitatea conducatorilor nostri.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.521 secunde