Trafic de coșmar în drum spre litoral. Șoferi, atenție! Polițiștii sunt cu ochii pe voi

201
Trafic de coșmar în drum spre litoral. Șoferi, atenție! Polițiștii sunt cu ochii pe voi - traficsupravegheatelicopter13981-1470389571.jpg
Având în vedere că începe weekend-ul, este posibil ca în a doua parte a zilei, pe mai multe drumuri importante din țară, în special DN1 București – Brașov și Autostrada A2 București – Constanța, valorile de trafic să crească. În ceea ce privește călătoria către litoral, polițiștii țin să facă o serie de precizări.


"La această oră, traficul pe Autostrada Soarelui se desfășoară în condiții normale. Este posibil însă ca, după ora 14.00, circulația pe sensul către Constanța să se intensifice. Ținând cont și de experiența zilelor de week-end ale săptămânilor trecute, în care au avut loc numeroase evenimente rutiere produse pe fondul neatenției conducătorilor auto și a neadaptării vitezei la condițiile de drum (cele mai frecvente cauze pe această arteră rutieră), recomandăm șoferilor să manifeste prudență sporită la volan, să se asigure corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a benzii de circulație și să mărească distanța de siguranță în mers", se arată într-un comunicat al Poliției Române. 


Polițiștii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulți conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgență, creând astfel situații periculoase. Din acest motiv, oamenii legii reamintesc că oprirea nejustificată sau circulația pe banda de urgență a autostrăzilor se sancționează cu trei puncte de penalizare și cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4 sau 5 puncte-amendă). 


Important de reținut este și faptul că podul nou din zona localității constănțene Agigea (peste Canalul Dunăre – Marea Neagră) este deschis și poate fi folosit fără probleme de automobiliștii care intenționează să se deplaseze către stațiunile din sudul Constanței. Pe podul vechi (care este mai cunoscut și mai utilizat de către automobiliști) se execută lucrări de reabilitare și la sfârșit de săptămână se formează frecvent aglomerație.
Pentru monitorizărea traficului rutier și pentru asigurarea fluenței acestuia, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al MAI va survola Autostrada A2 București – Constanța în acest sfârșit de săptămână.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4389 secunde