Trafic aglomerat la frontieră. Recomandări de la polițiști

245
Trafic aglomerat la frontieră. Recomandări de la polițiști - traficaglomerat-1533310566.jpg

Articole de la același autor

În luna august mulți cetățeni români aflați în afara granițelor țării se întorc în România pentru a petrece concediul alături de familie, precum și numărul mare de cetățeni români care aleg să-și petreacă vacanța în afara granițelor țării. Așa că, în perioada următoare, se preconizează o creștere a traficului prin punctele de frontieră, mai ales cele din vestul și sudul țării.

Încă de la începutul sezonului estival, conducerea Poliției de Frontieră Române a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-și adapteze misiunile și resursele umane și materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient și operativ.

"A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii țări peste 4.000 de polițiști de frontieră desfășoară, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat. De asemenea, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configurației acestora și în cele mai tranzitate, în funcție de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din țară, precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor", precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

În același timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei și în zona de competență.

Timpi de așteptare actualizați permanent

Anul trecut, în luna august, au trecut frontiera aproximativ 7,4 milioane persoane, din care aproximativ 6 milioane cetățeni UE și 1,4 milioane cetățeni non UE și peste 1,8 milioane mijloace de transport.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. "Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliția de Frontieră Română a dezvoltat o aplicație on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afișate pot suferi modificări în funcție de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat", mai spun polițiștii de frontieră. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.508 secunde