Tova Ringer a fost desemnată Miss Holocaust 2018. Are 93 de ani

227
Tova Ringer a fost desemnată Miss Holocaust 2018. Are 93 de ani - rovamiss02779700-1539678440.jpg

Articole recomandate

Tova Ringer, o femeie în vârstă de 93 de ani care a supraviețuit lagărului de concentrare Auschwitz din Polonia ocupată de naziști, a câștigat ediția din 2018 a concursului de frumusețe Miss Holocaust, organizat în Israel.

Născută în Polonia, Tova Ringer a fost transferată la Auschwitz la vârsta de 14 ani. A petrecut trei ani în acel lagăr, în care a muncit în schimburi de câte 12 ore în fiecare zi.

Duminică, ea a fost desemnată Miss Holocaust 2018, impunându-se într-un concurs de frumusețe la care au participat 12 concurente, potrivit Agerpres.

"Datorită supraviețuitorilor Holocaustului avem astăzi statul Israel și trebuie să îl protejăm, pentru a cinsti și mai bine memoria supraviețuitorilor Holocaustului", a declarat câștigătoarea competiției.

"Mulți oameni nu sunt conștienți de magnitudinea ororilor Holocaustului și, uneori, există anumiți oameni care cred că supraviețuitorii Holocaustului nu sunt normali și că ei exagerează descrierea faptelor de atunci", a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Părinții, bunicii și unii dintre frații Tovei Ringer au murit în lagărul de concentrare de la Auschwitz.

Tova Ringer deține un magazin de bijuterii, pe care l-a deschis în colaborare cu regretatul ei soț în Haifa, un oraș din nordul Israelului. Ea merge pe jos cel puțin doi kilometri pe zi. Tova are doi fii și 11 strănepoți.

Mulți dintre supraviețuitorii Holocastului se simt stigmatizați de acea experiență, "ca și cum ar purta o pată", a declarat Tami Sinar, purtătoarea de cuvânt a organizatorilor concursului. "Acest eveniment oferă concurentelor un sentiment bun, sentimentul că sunt frumoase", a adăugat ea, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3696 secunde