Tot mai multe cazuri de trecere ilegală a frontierei

260
Tot mai multe cazuri de trecere ilegală a frontierei - totmaimultecazuritrecerefrontier-1532354778.jpg

Articole de la același autor

În primele șase luni ale lui 2018, structurile specializate ale Gărzii de Coastă au înregistrat 11 cazuri de migrație ilegală, la frontiera terestră în care au fost depistați 47 cetățeni străini, proveniți din state terțe, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de stat. 


În privința traficului de migranți, au fost înregistrate trei cazuri în care au fost implicați 12 facilitatori, nouă din Moldova, doi din Turcia și unul din Bulgaria, care au facilitat trecerea ilegală a frontierei de stat a 32 migranți.


Cel mai semnificativ caz a fost în luna aprilie, când, cinci cetățeni sirieni, călăuziți de un cetățean turc, au fost depistați de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, în zona trecerii cu bacul din localitatea Ostrov, șase persoane care se deplasau pe jos spre interiorul țării. Deoarece persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor.


În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că era vorba despre cetățeanul turc B.I., în vârstă de 39 de ani, și o persoană de sex feminin, cetățeanul sirian R.Z., în vârstă de 36 de ani, cu cei patru copii ai săi, având vârste cuprinse între 1 și 10 ani . De asemenea, s-a mai stabilit că cetățeanul turc, care a intrat legal în țară, urma să-i călăuzească pe cetățenii sirieni până într-un stat din vestul Europei.


În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățeanul sirian și trafic de migranți pentru cetățeanul turc, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


Totodată, în baza protocolului româno-bulgar, cetățenii sirieni au fost predați către autoritățile bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6065 secunde