Torționarul Alexandru Vișinescu, trimis în judecată

91
Torționarul Alexandru Vișinescu, trimis în judecată - visinescu1378198679-1403077075.jpg

Articole de la același autor

Alexandru Vișinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost trimis în judecată, azi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, el fiind acuzat de săvârșirea de infracțiuni contra umanității, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în perioada 1956-1963, Alexandru Vișinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a săvârșit acțiuni și inacțiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivității reprezentată de deținuții politici încarcerați în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic.




Astfel, deținuții erau supuși unor condiții de existență sau tratament de natură să ducă la distrugerea lor fizică, fără să li se asigure un minim de medicamente și fără să li se acorde îngrijiri sau asistență medicală adecvate.

Până în prezent, din documentele studiate, a fost identificat un număr de 138 de deținuți care au trecut prin Penitenciarul Râmnicu Sărat în timpul mandatului lui Vișinescu Alexandru. Dosarul se va judeca la Curtea de Apel București.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5952 secunde