Torționarul Alexandru Vișinescu află dacă își va petrece următorii ani în spatele gratiilor

162
1
Torționarul Alexandru Vișinescu află dacă își va petrece următorii ani în spatele gratiilor - visinescu84122300-1454855056.jpg

Articole recomandate

Primul torționar adus în fața justiției, Alexandru Vișinescu, va afla miercuri dacă își va petrece următorii ani în spatele gratiilor. Acesta a fost condamnat în primă instanță la 20 de ani de închisoare. 


După aproape 60 de ani de la comiterea faptelor, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vișinescu, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în primă instanță pentru crime împotriva umanității. Miercuri acesta va afla sentința definitivă.

După Alexandru Vișinescu, Ion Ficior este al doilea torționar trimis în judecată pentru crime împotriva umanității. Fost comandant la Penitenciarul Periprava, el este acuzat de moartea a peste 100 de deținuți, care ar fi fost bătuți crunt, înfometați și lipsiți de tratament medical.

În prezent, mai trăiesc aproximativ 35 de torționari, pe care victimele așteaptă să îi vadă pedepsiți. Una dintre personalitățile politice care au fost încarcerate la Râmnicu Sărat a fost Corneliu Coposu, închis într-un regim sever de izolare.

Florian Cormoș este un alt torționar suspectat că a înfometat și bătut deținuți. Fost comandant al lagărului Columbia de la Cernavodă, el ar fi torturat până la moarte 115 persoane.

Și Constantin Istrate, fost comandant la penitenciarul Gherla, este suspectat că a instaurat un regim de detenție atât de brutal încât peste 200 de condamnați politici și-au pierdut viața.



Comentează știrea

europeanu
7 februarie 2016
criminali acoperiti de justitie

Marea buba e la justitia super corupta care nu a facut nimic de la revolutie.Ar trebui si cei care n-au fact nimic sa fie condamnati.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5223 secunde