Tone de azotat de amoniac, depozitate necorespunzător. Ce măsuri s-au luat

171

Articole de la același autor

O amplă campanie desfășurată de polițiști la nivel național, în această vară, a dus la depistarea a aproape 12.000 de tone de îngrășăminte ce conțin azotat de amoniu, depozitate în condiții necorespunzătoare. Reamintim că azotatul de amoniu a stat la baza puternicei explozii din capitala libaneză Beirut, din această vară.

Polițiștii au verificat modul de efectuare a operațiunilor cu produse de protecție a plantelor ce conțin fosfură de aluminiu sau îngrășăminte ce conțin azotat de amoniu, precum și condițiile de păstrare, depozitare, transport și utilizare de către agenții economici. În cadrul acțiunii, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase au constatat 121 de infracțiuni; de asemenea, au fost descoperite 11.894.266 de kilograme de îngrășăminte ce conțin azotat de amoniu depozitate în condiții necorespunzătoare, care ar putea pune în pericol mediul și sănătatea populației, față de care au fost dispuse măsuri legale pentru depozitarea acestora în spații adecvate.

De asemenea, față de peste 107 kilograme de produse de protecție a plantelor ce conțin substanța „fosfură de aluminiu” și 579 de litri de alte categorii de produse de protecție a plantelor, au fost luate măsuri legale pentru a fi prevenită apariția unor evenimente negative.

Tot în cadrul acestei acțiunii, s-au mai eliminat din circuitul ilegal 8.457 de litri și 6.684 kg de deșeuri periculoase. De menționat că fosfura de aluminiu reprezintă un compus anorganic, extrem de toxic, folosit ca fumigant pentru tratarea recoltelor de cereale, prezentându-se în general sub formă de tablete. În România, aceste pesticide sunt omologate pentru a fi plasate pe piață și utilizate, de către Comisia Națională de Omologare a Produselor de Protecție a Plantelor din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Durabile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8474 secunde