Tomis 3, transformări majore. Străzi cu sens unic, tarabagii evacuați și sens giratoriu controversat

5732
7
Sensul giratoriu provizoriu, amplasat între un alt sens de pe strada Primăverii și intersecția semaforizată a bulevardului Lăpușneanu cu strada Soveja, a iscat controverse în rândul șoferilor, călătorilor RATC sau chiar în rândul autorităților. 
Deși ar fi trebuit să fluidizeze traficul în zonă și să faciliteze accesul în City Park Mall, sensul giratoriu nou amplasat nu și-a făcut prea bine treaba. 


"Dacă sunt probleme în trafic, săptămâna viitoare îl scoatem"

Deocamdată se fac analize de trafic și săptămâna viitoare ar putea fi scos acest sens giratoriu, potrivit admi-nistratorului străzii. "Are toate avizele, însă eu împreună cu colegii am considerat că nu este oportun acest sens giratoriu, când avem unul la strada Pri-măverii. Având în vedere că sunt avizele în regulă, i-am chemat pe cei de la City Park Mall și dacă timp de 4 sau 5 zile se produc blocaje, să renunțe la acel sens, pentru că o să fie o problemă cu traficul, mai ales la vară. Am stat în trafic de la ora 16:00, la ora 17:00 și nu am văzut blocaje, dar am înțeles că după ora 17:00 au fost probleme. În fiecare zi, colegii mei vor monitoriza această zonă, și dacă sunt probleme în trafic, săptă-mâna viitoare îl scoatem", a declarat pentru "Cuget Liber", Viorel Farcaș, directorul general al Confort Urban SA.


"Vrem să sincronizăm întreaga zonă"

De cealaltă parte, reprezentanții Poliției Rutiere Constanța susțin că sensul provizoriu trebuie lăsat cel puțin o lună, pentru a vedea dacă fluidizează traficul sau mai mult îl încurcă. "Tocmai de aceea s-a și făcut sensul provizoriu, să vedem cum funcționează. Vrem să sincronizăm întreaga zonă. Vrem să încercăm și această variantă, cu sensul giratoriu. Cert este că nu ne putem da seama în câteva zile. După părerea mea, după trei săptămâni sau o lună ne putem da seama cât de mult își face treaba acest sens", a precizat pentru "Cuget Liber", cms. șef Constantin Dancu, șeful Serviciului Poliției Rutiere Constanța. Totuși, dacă problemele în trafic vor continua în această zonă, Confort Urban împreună cu Polița Rutieră Constanța ar putea face o adresă Primăriei Constanța și conducerii City Park Mall pentru suspendarea autorizației. 


Sensuri unice în Tomis 3

Se anunță și alte schimbări în traficul constănțean. Primăria Constanța va implementa sensuri unice în ceea ce privește aleile de acces către Piața Tomis 3, dinspre bulevardele Alexandru Lăpușneanu și Tomis, dar și dinspre strada Soveja. Această decizie a venit în urma acțiunilor zilnice de îndepărtare a comercianților ambulanți din zonă. "Noi amenajăm toată zona Tomis 3, cu piață cu tot, care a intrat într-un proces de modernizare. Primăria a desființat toți comercianții ilegali care stau pe stradă cu tarabele acelea, lângă piață. Am lărgit străzile, le-am reconfigurat și am făcut sensuri unice. Sunt mai multe sensuri pe care se va circula, dinspre Soveja spre piață, dinspre Lăpușneanu spre bulevardul Tomis, lângă clădirea Vămii, și dinspre Mega Image sens unic", a mai declarat Viorel Farcaș, directorul general al Confort Urban SA. 


Comentează știrea

Eu
16 aprilie 2016
Parcare

In zona Tomis 3 avem mai multe destinații : piața , birouri, magazine, instituții ! Parcare pe măsura lor avem ? Instituțiile statului nu au parcare deloc !!!

Manuel
16 aprilie 2016
Sensuri,borduri,gauri in drum

Scopul sensurilor giratorii este sa asigure de lucru firmelor prietene. Nici o lucrare nu are legatura cu necesitatile oraselor,doar daca niste coincidente fac sa para asa. Se fac lucrari redundante,proaste,multe in scopul de a fi din nou refacute dupa un timp scurt,ca sa se castige bani de unii. Oamenii stiu asta,dar se tace . Totul este acoperit legal,se cheltuiesc bani ca in Germania si Elvetia la un loc si se obtine ceva gen Botswana,ca tara si moneda ei. Permanent avem gropi in drumuri,nu exista firme capabile sa lucreze ca afara,nu exista oameni care sa fie ca sefii de afara,avem numai si numai idioti cu fitze.

Emil J
16 aprilie 2016
spatiul public

dupa revolutie cam multi fac ce vor! poate Prmaria face ordine si in zona Aleea Nalbei unde este complex de garaje cu diferite destinatii; unele periculoase!

Bogdan
17 aprilie 2016
-

Noul sens giratoriu micsoreaza numarul de benzi. In prima zi cand a fost pus mergeam linistit pe drumul uzual parcurs si am constatat ca mi s-a terminat banda. Nu consider ca este o idee prea buna amplasarea lui acolo avand in vedere ca mai este unul 100 de metri mai sus , dar cum a spus cineva in alt comment , orice ca sa faca , comerciantii bani.

cetateanul onest
18 aprilie 2016
Tomis 3

Cat va tine inlaturarea comerciantilor ambulanti care practica comertul cu detoate pe aleile pietonale si rutiere si din portbagajul masinilor in parcarea din zona? Probabil pana dupa alegeri. Institutiile abilitate cu controlul legalitatii comertului nu au stiut pana acum ca acest comert era fara autorizatii ? Cei cu "chioscuri" amplasate ilegal in piata nu eliberau bonuri fiscale cu toate ca isi desfasurau "activitatea comerciala" in spatele cladirii ANAF.

Valentina
21 aprilie 2016
colaborare

Castiguri online! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige comisioane prin colaborare la domiciliu! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Crina Emin Călinescu
21 septembrie 2017
Sensurile unice

De ce nu se plimbă poliția pe str. Adamclici? Că a ajuns mai circulata această stradă decât bulevardele? Si zilnic se întâmpină probleme in trafic?!! De ce nu sunteți capabili să degajati această zonă in specia ca zona este si o scoală generală cu copii cu vârstele de la 6 ani - 14 ani care nu sunt in general atenți cei mici la nebinii care rulează pe o stradă cu o singură bandă de mers vin cu viteză de 50km/h intro zonă cu copii ??? Câți pietonii mai vreți să băgați in spital?? Cu voia lor sau nu tot pieton rămâne odată ce merge pe jos si nu are bicicletă sa fie participant la traficul rutier!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.438 secunde