€ 4.7584
£ 5.4956
$ 4.2306

Mai multe ştiri online:

Toader cere revocarea Laurei Kovesi. Iohannis o susține în continuare pe șefa DNA

Ştire online publicată Vineri, 23 Februarie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, aseară, că va declanșa procedura de revocare din funcție a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, pentru „acte și fapte de netolerat într-un stat de drept”. 


„În temeiul prevederilor art. 54 alineatul 4 coroborat cu 51 alineatul 2 litera b din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, declanșez procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA. Raportul, însoțit de propunerea de revocare a procurorului șef, va fi transmis către Secția pentru procurori a CSM, precum și către președintele României, pentru a analiza și pentru a decide în acord cu competențele constituționale pe care fiecare le are”, a declarat ministrul Tudorel Toader. 


În opinia sa, DNA nu se identifică cu procurorul șef al acesteia, Laura Codruța Kovesi, „ale cărei acțiuni au demonstrat că pot pune în pericol chiar instituția pe care o conduce, prin excesul de autoritate, comportamentul discreționar, sfidarea autorității Parlamentului, a rolului și competențelor Guvernului, contestarea deciziilor Curții Constituționale și autorității acesteia”. 


„Numai respectul reciproc poate duce la stabilirea unor practici mutual acceptate care sunt în conformitate cu patrimoniul constituțional european, care permite unei țări să evite și să depășească crizele posibile - a reținut Comisia de la Veneția, în unul dintre avizele pe care le-a dat. Atât prevenirea, cât și combaterea corupției trebuie să continue. Statul de drept este statul în care acțiunea fiecărei autorități publice este reglementată prin lege, se supune legii, este în spiritul valorilor democratice și respectarea drepturilor omului. Nimeni nu este mai presus de lege. Lucrurile bune nu le justifică pe cele rele”, a spus Toader, citat de Agerpres. 


Președintele Klaus Iohannis a reacționat imediat. Administrația Prezidențială susține că raportul citit de Tudorel Toader este „lipsit de claritate“ și diferă de analiza președintelui Iohannis. Cotroceniul susține că șeful statului se declară în continuare mulțumit de activitatea șefei DNA. 


„Referitor la Raportul privind activitatea managerială a Direcției Naționale Anticorupție, prezentat joi, 22 februarie a.c., de către ministrul Justiției, Administrația Prezidențială face următoarele precizări. 


Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate. În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3576 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Eveniment
miercuri, 17 aprilie Foto : UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia 2919 vizite, 0 comentarii UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1245 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Sport
miercuri, 17 aprilie Foto : Astăzi, HCDS - CSM București.  "Se poate deschide drumul către finală!" 921 vizite, 0 comentarii Astăzi, HCDS - CSM București. "Se poate deschide drumul către finală!"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7349 secunde