Știți cum să preveniți furturile din locuințe?

Luni, 31 Martie 2014, 16:54
101
Securitatea socială a oamenilor depinde într-o mare măsură și de comportamentul fiecărui, atrag atenția reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. De aceea, polițiștii constănțeni fac următoare recomandări preventive: 
- Când părăsiți domiciliul, verificați dacă ați închis bine ușile și ferestrele.
- Nu lăsați nici o fereastră deschisă.
- Nu lăsați cheia sub ștergătorul de la ușă, în ghiveciul cu flori, în poștă, sus pe tocul ușii etc.
- Nu lăsați mesaje în ușă sau pe robotul telefonic, care să certifice absența dumneavoastră de la domiciliu.
- Goliți cutia poștală de corespondență sau ziare, acestea putând trăda lipsa dumneavoastră pe o perioadă mai îndelungată de acasă sau rugați o persoană de încredere să vă preia corespondența.
- Stabiliți împreună cu vecinii un sistem de supraveghere a apartamentului atunci când lipsiți mai mult de la domiciliu.
- Nu furnizați informații despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituții sau oferă diverse servicii, dar care nu se pot legitima. 
- Rețineți semnalmentele persoanelor suspecte pe care le întâlniți sau care pun întrebări despre vecinii dumneavoastră.


XXX
Duminică, pe parcursul întregii zile, polițiștii din Năvodari au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii furturilor din locuințe. Cu această ocazie au fost legitimate 14 persoane, dintre care două au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 200 lei, pentru nerespectarea prevederilor legislației privind ordinea și liniștea publică.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3025 secunde