Tirurile au creat haos pe drumurile constănțene

524
Tirurile au creat haos pe drumurile constănțene - 634980dd704912b8e2f91ea479e23a5a.jpg
Stratul consistent de zăpadă care s-a așternut pe drumurile din județul Constanța și viscolul foarte puternic au creat mari probleme șoferilor care s-a încumetat să plece la drum.
Numeroase drumuri județene și două artere naționale au fost blocate, ieri, pe zi, timp de mai multe ore, însă echipajele de intervenție au reușit spre seară să le desfunde.
Traficul rutier pe DN3 între Ostrov și Adamclisi a fost întrerupt timp de mai multe ore din cauza viscolului și a zăpezii care s-a depus pe partea carosabilă. De asemenea, ieri dimineață erau blocate opt drumuri județene: Peștera - Medgidia, Ciocârlia – Lanurile, Adamclisi – Zorile, Ciocârlia – Valea Dacilor, Deleni – Petroșani, Deleni - Șipote, Peș-
tera - Pietreni, DJ 228 – zona Nazarcea, însă, spre amiază, echipele de la deszăpezire au reușit să le elibereze.
Însă, potrivit polițiștilor de la Rutieră, cele mai mari bătăi de cap le-au avut cu tirurile, care, din cauza lipsei echipamentului de iarnă, au provocat numeroase ambuteiaje.
DN22C a fost blocat ieri, în repetate rânduri, de tiruri care fie au derapat și s-au pus de-a curmezișul drumului, fie au provocat accidente rutiere paralizând circulația pe ambele sensuri.
Un autotren a derapat și s-a pus de-a curmezișul pe șosea, în noaptea de luni spre marți, în apropierea localității Mircea Vodă.
În atare condiții, traficul rutier pe DN 22C a fost blocat timp de mai multe ore. Spre dimineață, un alt tir, pe același drum, s-a împotmolit în zona ecluzei de la Cernavodă, făcând imposibilă circulația rutieră pe acel sector și blocând intrarea pe autostrada Soarelui. După mai multe ore, autotrenul a fost pus în mișcare și traficul a fost reluat.
Un alt tir a asfixiat traficul în municipiul Constanța, pe strada Caraiman, autovehiculul rămânând blocat chiar peste o trecere de cale ferată.
În zona CET – Anda, nu mai puțin de opt autobuze aparținând RATC și care circulau pe linia 101 au stat blocate ieri dimineață zeci de minute, după ce două tiruri care au derapat au blocat întreg bulevardul Aurel Vlaicu.
Pentru a preveni astfel de evenimente, Poliția Rutieră a înființat posturi fixe în puncte cheie – toate ieșirile din Constanța și celelalte municipii. Agenții rutieri nu permit niciunui autovehicul neechipat corespunzător de iarnă (anvelope de iarnă și lanțuri) să părăsească localitatea, cei depistați cu nereguli fiind întorși din drum sau trași pe dreapta.
Ieri după-amiază, se circula foarte greu, în condiții de iarnă, pe toate drumurile din municipiul și județul Constanța. Zăpada frământată măsura, pe unele tronsoane de drum, mai ales în județ, peste jumătate de metru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 Ianuarie 2010
Stire din Eveniment : Jandarmeria Română, la oră de bilanț
Miercuri, 20 Ianuarie 2010
Stire din Eveniment : Popaene, o altă victimă a lui Șlepac?
Pagina a fost generata in 2.1229 secunde