TIR încărcat cu 600 de porci, răsturnat. Zeci de animale au murit strivite

392
TIR încărcat cu 600 de porci, răsturnat. Zeci de animale au murit strivite - nwiwmtq2njvhmjawmmi2yzcznju2ytyw-1614967218.jpg

Articole recomandate

Un TIR încărcat cu peste 600 de porci s-a răsturnat, vineri după-masă, pe DN 17, în Pasul Tihuţa, traficul fiind dirijat de poliţişti alternativ, pe un sens de mers, potrivit datelor comunicate Agerpres de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.


TIR-ul este înmatriculat în judeţul Sălaj, iar în cabina acestuia se aflau şoferul şi încă o persoană. Şoferul, un bărbat de 50 de ani din judeţul Satu Mare, a fost rănit şi transportat la spital. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. La faţa locului a fost direcţionată automacaraua de la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa. De asemenea, a fost sesizată Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud, care a trimis o echipă în zonă pentru a verifica legalitatea transportului şi a lua măsurile care se impun. Directorul DSVSA, Romulus Biţa, a declarat pcă TIR-ul venea din judeţul Neamţ şi că în jur de 50 de porci au murit în urma accidentului rutier.


„Sunt aproximativ 40-50 de porci morţi, restul sunt descărcaţi şi duşi într-o curte, la o gospodărie apropiată, şi se aşteaptă să vină un alt mijloc de transport care să îi încarce şi să îi ducă la destinaţie. Veneau din judeţul Neamţ către judeţul Sălaj. Am înţeles că sunt 625 de porci în transport. Acolo (în Pasul Tihuţa - n.r.) şi ninge. Mai greu va fi la încărcare, dacă va fi noapte şi frig, va fi greu să îi prindă şi să îi încarce”, a precizat Biţa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.123 secunde