Tineri din Constanța, prinși cu bani falși în buzunar

316

Articole de la același autor

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile, care se afla, la începutul acestei săptămâni, în misiune de asigurare a ordinii și siguranței publice în municipiul Constanța, la intersecția dintre b-dul Ferdinand și strada Răscoalei 1907, a observat doi tineri, prieteni, de 17, respectiv 18 ani, care au început să se agite la vederea jandarmilor.

Au fost opriți și întrebați dacă au ceva de declarat și dacă au obiecte periculoase asupra lor.

În primă fază, cei doi au răspuns că nu au nimic de declarat. Când jandarmii au început să le facă controlul corporal sumar, cel mai mic a scos din buzunarul interior al gecii două bancnote de 500 de euro, respectiv 50 de euro. Întrebat fiind despre bani, acesta a declarat: "Cumnatul meu a pierdut banii în parcul din apropiere și noi i-am găsit după aproximativ o oră".

La examinarea bancnotelor, jandarmii și-au dat seama că bancnotelor le lipsesc elementele de siguranță și, prin urmare, sunt false. Cei doi au declarat că nu știau și acum văd și ei acest lucru.

Pe numele acestora au fost întocmite actele de constatare pentru punerea în circulație a valorilor falsificate. Cele două persoane, actele de constatare și bancnotele au fost predate la BCCO Constanța, pentru continuarea cercetărilor.

"Recomandăm cetățenilor să cumpere valută numai de la casele de schimb valutar autorizate, să nu se bucure că dau vânzătorilor ambulanți cu câțiva lei mai puțin, iar ulterior constată că banii sunt falși. Atenție la neatenție! Când începe așa-zisa tranzacție, de fiecare dată, unul vine în alergare din spate, spune că vin polițiștii și că trebuie să se facă schimbul imediat. În consecință, nu ai timp să verifici bancnotele și ulterior îți dai seama că ai fost înșelat", avertizează jandarmii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4333 secunde