Tinere din Constanța, prostituate în Spania și Cehia. "Peștii" au fost reținuți!

804
Tinere din Constanța, prostituate în Spania și Cehia.

Articole de la același autor

Șapte constănțeni au fost reținuți, în urma unor percheziții efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, fiind acuzați de proxenetism. 


Miercuri, aproximativ 40 de polițiști au descins în cinci percheziții pe raza județului Constanța, într-un dosar de proxenetism. Suspecții sunt acuzați că, în calitate de autori sau complici, au constrâns în perioada 2012 - 2019, șase tinere să practice prostituția, în Cehia și în Spania. 


"Victimele au fost constrânse prin amenințări și alte acte cu caracter vădit intimidant să continue practicarea prostituției, pentru ca astfel să obțină de la acestea majoritatea sumelor de bani provenite din prostituție, sume pe care le-au folosit pentru asigurarea unui venit constant", au precizat anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. 
În urma perchezițiilor, cei șapte suspecți au fost reținuți. De asemenea, în urma acțiunii, au fost ridicate și bunuri despre care se bănuiește că provin din comiterea infracțiunilor. 


"Menționăm că, în cauză, prin intermediul și cu sprijinul Eurojust și Europol, s-a cooperat cu autoritățile din Republica Cehă și Spania, state pe teritoriul cărora au fost desfășurate simultan activități similare celor întreprinse de organele de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor", au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3579 secunde