Timmermans, despre Kovesi: O juristă de foarte bună calitate, o admir mult

193
Timmermans, despre Kovesi: O juristă de foarte bună calitate, o admir mult - img5704lauracodrutakovesie151878-1554289710.jpg

Articole recomandate

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a afirmat că este important ca Laura Codruța Kovesi să își poată prezenta candidatura, astfel încât instituțiile europene să poate lua o decizie cunoscând bine candidații. 


"Doamna Laura Codruța Kovesi este candidata preferată de Parlamentul European pentru a fi prim procuror european. Am avut ocazia să lucrez cu ea, știu că este o juristă de foarte bună calitate, pe care o admir mult pentru curajul său", a declarat Frans Timmermans


Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a mai spus că, în ceea ce privește Comisia Europeană, este important ca Laura Codruța Kovesi să poată să își prezinte candidatura, astfel încât să fie luată o decizie de către instituțiile europene cunoscând bine candidații.


Săptămâna trecută, Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de procurorii SIIJ, ea fiind obligată să se prezinte în fiecare săptămână la Secția 18 Poliție din Capitală.


Instanța supremă judecă, miercuri, plângerea depusă de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi împotriva măsurii controlului judiciar dispuse împotriva ei de procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în țară a fostului director FNI Nicolae Popa.


Kovesi are mai multe interdicții, ea neavând voie să părăsească țara și să vorbească cu presa despre dosarul în care este cercetată. De asemenea, nu poate activa ca procuror la Parchetul General.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.155 secunde