Țigări de contrabandă introduse în țară, prin metoda "capac", prin portul Constanța Sud Agigea

2874
Țigări de contrabandă introduse în țară, prin metoda
Procurorii din cadrul DIICOT - Structura Centrală au destructurat o grupare infracțională, care a acționat pe raza județului Argeș, specializată în contrabanda cu țigarete de proveniență China, destinate comercializării pe piața neagră din România.
Cercetările efectuate au stabilit că țigaretele au fost introduse în țară prin tranzit vamal, din portul Con-stanța Sud - Agigea spre Vama Pitești, folosindu-se metoda "capac", respectiv colete cu detergenți.
Procurorii spun că este vorba despre 144.000 de pachete de țigarete mărcile Chesterfield și LM, cu o valoare estimată la 288.000 de euro, reprezentând aproximativ 1.238.400 lei.
În cauză sunt cercetați opt indivizi, cetățeni români și iordanieni, față de o parte dintre aceștia fiind luate măsuri preventive.
Investigațiile sunt efectuate îm-preună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul IGPR - DCCO și Brigada CCO Pitești, cu sprijinul ANV - DRAOV București, Serviciul Coordonare Echipe Mobile și Biroul Vamal Constanța Sud - Agigea.
Suportul informativ, tehnic și de documentare video al operațiunii a fost asigurat de către DGIPI - DSOI, SJIPI Pitești și SJIPI Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3875 secunde