Tibi Ușeriu s-a întors fără piele pe tălpi și cu un deget degerat, după 600 de kilometri la -37 de grade

551
Tibi Ușeriu s-a întors fără piele pe tălpi și cu un deget degerat, după 600 de kilometri la -37 de grade - tibiuseriuarcticultra750x430-1521270743.jpg

Articole recomandate

Pentru a treia oară la rând, Tibi Ușeriu câștigă cea mai cumplită competiție de anduranță din lume: ultramaratonul Arctic. În ultima săptămână a alergat încontinuu, a parcurs peste 600 de kilometri, înfruntând temperaturi de minus 37 de grade Celsius. A terminat cursa cu picioarele umflate, cu un deget degerat și fără piele pe tălpi. Dar a depășit Cercul Polar, a purtat cu el drapelul României și a scris istorie, scrie digi24.ro


"Am terminat! Măi, am intrat într-o furtună patru ore, 'ai de capul meu! A fost cât pe ce să mă scoată ăștia. Așa, per total, e mult, mult mai greu decât ce a fost în anii trecuți, dar na... de-asta am venit, să o termin, și mă bucur că am câștigat-o", declara Tibi Ușeriu.

Tibi Ușeriu a sosit la finish cu tricolorul în mână, pe-un viscol năprasnic. A terminat cursa în 15 martie, la ora locală 17:20, ora unu noaptea, ora României - mult mai repede decât se preconiza. A devenit singurul om din lume care a reușit să câștige de trei ori la rând Ultramaratonul de la Cercul Polar, probabil cea mai grea cursă din lume. 618 kilometri prin tărâmul ghețurilor. Într-un loc în care frecvent vântul suflă și cu 100 de kilometri pe oră, iar termometrele îngheață la minus 40 de grade ceslius.


"Dacă suflă vântul cu numai 20 kilometri la oră, îi ceva...îți și crapă..îți îngheață ochii în cap! Efectiv lacrima îți îngheață acolo. A fost catastrofal de rece", spune Tibi.

Chiar dacă psihic Tibi Ușeriu era pregătit pentru ce e mai rău, fizic a avut multe de îndurat.

"Îs ok, ieri am mers foarte bine, m-am bucurat și eu. Am o infecție la un deget, ăla care mi-a degerat prima dată. În rest, așa, chestii din astea...micuțe, ...mi se vede un pic, la câteva degete, un pic carnea, cum tot le-am bandajat și tot mi-o pus și mi-o tot luat", precizează Tibi.

Din 2016, Tibi este campionul incontestabil al nesfârșitului de gheață.

sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3326 secunde