TESTE COVID FALSIFICATE, prezentate la graniță la Vama Veche

Miercuri, 24 Martie 2021, 14:40
370
Polițiștii de frontieră din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche  au descoperit doi români care au prezentat autorităților competente, teste negative false pentru infecția cu COVID-19, pentru a nu le fi aplicate măsurile de sănătate publică. 
Marți, 23 martie, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific unui autoturism, înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau doi cetăţeni români în vârstă de 26, respectiv 54 ani, cu domiciliul în judeţul Constanţa.
Cu ocazia controlului efectuat, aceştia au prezentat reprezentantilor Direcției de Sănătate Publică Constanţa, prezenţi în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, două teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că testele prezentate nu au fost eliberate de clinica menționată în documente, acestea fiind false.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.


Pagina a fost generata in 0.2481 secunde