Țesături în valoare de peste un milion de lei, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

171
Țesături în valoare de peste un milion de lei, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea - frontiera13493402871432642811153-1551867492.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali într-un container sosit din China a unor țesături în valoare de peste 1.000.000 lei. 


În luna februarie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Suceava. 


În urma controlului, au fost descoperite 33 role (4.872 m) cu țesătură microfibră, ce erau imprimate cu numele unei mărci cunoscute fiind susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al acesteia.


Astfel, polițiștii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 06.03.2019, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 


De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetățean român, în vârstă de 49 de ani.


Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 1.488.400 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsuri legale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5454 secunde