Țepe pe litoral. Atenție la firmele care promit promovarea copiilor în spoturi publicitare!

1638
Țepe pe litoral. Atenție la firmele care promit promovarea copiilor în spoturi publicitare! - fotofondtepepelitoral1-1596133600.jpg

Articole de la același autor

Mulți părinți își visează copiii vedete, personaje ale unor spoturi publicitare și plătiți cu mii de euro. Așa ajung să fie păcăliți de persoane care le promit promovare , le iau o taxă consistentă și apoi nu mai fac nimic pentru ei.

Comisarii Protecției Consumatorilor din Constanța au fost sesizați, în mai multe rânduri, asupra unor astfel de persoane care abordează familiile pe litoral, în stațiunea Mamaia și în stațiunea Eforie Nord. În timpul controalelor, au fost descoperite numeroase nereguli și a fost sesizată poliția, care a deschis dosare de cercetare pentru înșelăciune, dar și evaziune fiscală.

"Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a efectuat verificări la sediul unei societăți comerciale cu punctul de lucru în stațiunea Mamaia, ca urmare a mai multor sesizări primite de la cetățeni, referitor la desfășurarea unei activități constatate de comisarii CJPC Constanța și considerate a se încadra în categoria practici comerciale înșelătoare. Este vorba despre prestarea de servicii pe baza unui tarif fix de 200 de lei de persoană, în schimbul promisiunii că aceștia vor putea beneficia de promovare în media și în industria de divertisment. Serviciul propriu-zis presupunea și efectuarea unor fotografii persoanelor interesate", a explicat comisarul șef al CJPC Constanța, Horia Constantinescu.

Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii au dispus patru amenzi contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei, și au emis decizii de încetare a activităților respective, fiind totodată semnalat cazul către Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, pentru continuarea cercetărilor. Ca atare, polițiștii fac cercetări pentru înșelăciune și evaziune fiscală. La momentul verificării, polițiștii au indisponibilizat 9.300 de lei și au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.



Păcăleli pe banii noștri


Culmea este că, după controalele din Mamaia, miercuri seară, în cadrul unei acțiuni efectuate de comisarii Protecției Consumatorilor, împreună cu lucrători ai SICE, în stațiunea Eforie Nord, au fost depistate aceleași persoane, care mai fuseseră amendate și anii trecuți. Acestea continuau activitatea, dar cu o altă societate comercială.

"În urma controlului efectuat în noaptea de 29 spre 30 iulie, la o societate comercială cu punctul de lucru în stațiunea Eforie Nord, privitor la desfășurarea unor practici comerciale înșelătoare, prin prestarea de servicii pe bază de tarif fix (119 lei de persoană, respectiv 398 de euro de persoană), constând în efectuarea de fotografii persoanelor interesate, cu promisiunea promovării imaginii acestora în media și lumea show-business-ului, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Constanța efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală. Polițiștii au indisponibilizat 343 de lei și au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța", au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

"Este de datoria noastră de a limita consecințele acestei practici înșelătoare. Este cumplit să vezi cu câtă ușurință unii își pot înșela semenii. Subliniem că, și în ultimii doi ani au mai existat reclamații pe spețe similare, tot pe litoral, în sezonul de vacanță cu precădere, sancționate, de asemenea, și avertizăm consumatorii să manifeste atenție sporită față de astfel de situații și să sesizeze prompt instituțiile statului atunci când suspectează nereguli sau nerespectări ale legii din partea operatorilor economici cu care intră în contact", atrage atenție comisarul Horia Constantinescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5328 secunde