ȚEPE CU MAȘINI BULGĂREȘTI

2584
5
ȚEPE CU MAȘINI BULGĂREȘTI - fondgardamasinibulgaria1-1345736713.jpg
Polițiștii de frontieră au întocmit, de la începutul acestui an, aproximativ 130 de dosare penale pentru uz de fals românilor care au încercat să părăsească țara cu mașini înmatriculate în Bulgaria. Toți aveau unul sau mai multe acte ale autoturismului falsificate.

Constănțenii care intenționează să-și înmatriculeze mașina în statul vecin, în Bulgaria, ar trebui să se gândească bine înainte de a face acest pas. Dacă nu-i sperie perspectiva că demersul lor va deveni inutil odată cu modificarea legislației (proiectul de lege potrivit căruia autovehiculele înmatriculate în alte state nu vor mai putea circula pe drumurile publice din țara noastră decât 90 de zile de la încheierea contractului de vânzare - cumpărare este pus pe hârtie deja, iar polițiștii rutieriști sunt optimiști că în această toamnă va fi promulgat), trebuie să știe că riscă să se aleagă cu un dosar penal pentru uz de fals.

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii de frontieră de la punctele de trecere a graniței din județul Constanța au întocmit aproximativ 130 de dosare penale românilor cu mașini "bulgărești", după ce au constatat că actele pe care le-au prezentat erau falsificate.

"Pățiții" se aleg cu dosar penal

Săptămânal, polițiștii de frontieră de la Negru Vodă sau Vama Veche întocmesc câte trei sau patru dosare penale șoferilor care, din dorința de a scăpa de achitarea de taxe statului român, se încred în vân-zătorii sau intermediarii bulgari. Într-adevăr, achiziționează mașinile mai ieftin sau scapă de taxe înmatriculându-le în statul vecin, dar primesc în schimb acte fal-sificate. Ba chiar, potrivit oamenilor legii, falsurile sunt destul de evidente, căci bulgarii nu se stră-duiesc deloc să le mascheze.

"Avem aproximativ 130 de cazuri în care au fost întocmite dosare penale, după ce au fost depistate probleme la mașini înmatriculate în Bulgaria. Astfel, fie mașinile figurau ca fiind furate, fie numerele de înma-triculare erau expirate sau raportate ca furate, fie cartea de identitate sau certifi-catul de înmatriculare al mașinii erau falsificate", au semnalat polițiștii de frontie-ră din cadrul Gărzii de Coastă.

Potrivit acestora, se ajunge în această situație când bulgarii înmatriculează un autoturism folosindu-se de datele de identificare ale altuia, pe care l-au dat în prealabil la fiare vechi; sau raportează autoturismul vândut românilor ca fiind furat.

Opriți când vor să treacă granița

Cert este că, indiferent de felul cum se ajunge în această situație, sunt din ce în ce mai mulți constănțeni și tulceni opriți la frontieră, în momentul în care încearcă să treacă granița pentru un sejur pe litoralul vecin sau pentru reînnoirea ITP-ului, și care află cu stupoare nu doar că nu pot trece mai departe, dar și că sunt anchetați penal.

Unul dintre cele mai recente cazuri a fost înregistrat în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă. Un tulcean de 31 de ani, aflat la volanul unui Audi A4 înmatriculat în Bulgaria, a aflat, după verificarea actelor, că plăcuțele de înmatriculare figurau în baza de date a autorităților vecine drept "bunuri căutate în vederea confiscării", iar certificatul de înmatriculare prezenta urme evidente de falsificare. Drept urmare, tânărul s-a ales cu un dosar pentru trei infracțiuni: uz de fals, conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Fonduri UE
24 august 2012
FONDURI UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

dude
24 august 2012
kkt

este un abuz, in italia se circula cu nr de romanica ani, nu 90 de zile, si vorbesc de cei ce sunt rezidenti aici, oricum romania o tara de toata pula.

dude
24 august 2012
kkt

este un abuz, in italia se circula cu nr de romanica ani, nu 90 de zile, si vorbesc de cei ce sunt rezidenti aici, oricum romania o tara de toata p......la

cei 15 000 -20 000 maidanezi din municipiul CTA-grasi,prosperi si care ne inmultim voiosi ,latratatori si zburdalnici in fiecare an si chiar la 5-6 luni(vrem sa atingem recordul mondial la caine pe cap de om caci cel national l-am depasit deja)
24 august 2012
preaiubitului si stimatului tovaras primar RADU STEFAN MAZARE si prea stimatilor tovarasi din primarie si ecarisaj,-multumim din inima ca ne lasati sa traim bine mersi pe toate strazile si sa ne inmultim de la luna la luna si de la an

suntem recunoscatori si ne vom ruga cand vom ajumge in raiul cainilor pt voi.!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!!.ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!ham ham ham!!!ham ham ham!!!.ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ha!ham ham ham!!!ham ham ham!!!.ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!!ham ham ham!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4562 secunde