Teoria "Pământul este plat", desființată de astronomi. "Mulți nebuni au acces la internet"

2443
1
Teoria

Articole de la același autor

În ciuda cercetărilor și dovezilor puse la dispoziție de NASA până în secolul XXI, cu privire la planeta și sistemul nostru solar, numeroși oameni încă mai cred că Pământul este plat. Vorbim despre o mișcare inițiată în urmă cu câțiva zeci de ani, care are din ce în ce mai mulți adepți. Aceștia continuă să ignore dovezile existente și să considere realitatea drept o teorie a conspirației.

Despre această problemă, am discutat cu unul dintre cei mai renumiți specialiști din România. Adrian Șonka este coordonatorul Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" și este de părere că grupul de oameni care crede că pământul este plat nu poate fi convins cu privire la absurdul situației. Și nici nu este nevoie de așa ceva…

"O asemenea percepție nu poate fi schimbată și nu cred că este nevoie să fie schimbată. Nu poți să convingi un om care crede că pământul este plat că există sateliți artificiali care se rotesc în jurul pământului pentru a transmite informații. Deja logica lui este ruptă, iar logica nu poate fi lipită. La școală, atunci când înveți geografie, afli niște lucruri pe care oamenii le-au studiat de mii de ani. Nu s-a aflat de ieri că pământul este rotund. Se dau o grămadă de informații, tabele și liste, de multe ori inutile, iar lucrurile de bază nu se spun. Ajuns la maturitate, tipul acesta de persoană continuă să se lupte cu autoritățile, crezând că are dreptate și că toată lumea îl minte", a declarat, pentru "Cuget Liber", Adrian Șonka, coordonatorul Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Cum a coborât Iisus din Ceruri?

Teoria care susține că pământul este plat are la bază lucrarea "Zetetic Astronomy: Earth Not a Globe", a lui Samuel Rowbotham, apărută în 1881. Are peste 400 de pagini și, deși a trecut mai mult de un secol de la apariție, se bucură de un real succes printre oameni. Inițial, lucrarea era un pamflet de 16 pagini și a apărut în 1849. Adepții susțin că cel mai sudic continent este un zid de gheață care înconjoară pământul și astfel reușim să păstrăm apa pe Terra.

Un alt motiv indicat de adepții teoriei pământului plat este că Terra s-ar roti în spațiu ca o bilă, dacă n-ar exista sus și jos. Totodată, aceștia mai susțin că, dacă nu ar fi sus și jos, Iisus nu ar fi putut să coboare din Cer.

Astronomul Adrian Șonka este de părere că și în urmă cu câțiva ani existau mișcări de acest gen și oameni cu o gândire asemănătoare, însă la acea vreme nu exista posibilitatea ca informațiile să se răspândească atât de rapid. Din păcate, în epoca internetului și a vitezei, astfel de teorii se răspândesc cât ai clipi.

"Mulți nebuni au acces la internet. Procentajul de oameni cu probleme este mare. Cu cât sunt mai mulți oameni pe pământ, cu atât sunt mai mulți oameni care pot vorbi ciudat. Dacă au acces la internet, acești oameni pot fi mult mai vizibili decât erau înainte. Și până acum existau oameni care credeau că pământul este plat, dar nu aveau acces la internet. Ei erau cunoscuți doar de vecini, care-i ocoleau", a mai adăugat astronomul Adrian Șonka. 

Comentează știrea

Nu va temeti
19 martie 2018
Au acces la internet dar nu sunt periculosi

Mai periculosi sunt nebunii care au acces la guvernare si care cred in statul paralel,de exemplu. Mai periculosi sunt guvernanti care aud voci ostile in somn,politicianul care se crede trimisul Domnului in Romania,guvernantii care inventeaza dusmani de clasa sau dusmani ai statului.Astia sunt periculosi ! Lasati internetul in pace.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4738 secunde