Tentația uniformei. ISU Dobrogea, pe lista unităților care fac angajări?

2689
2
Tentația uniformei. ISU Dobrogea, pe lista unităților care fac angajări? - fondsefacangajariisudobrogea-1420482176.jpg

Articole de la același autor

Vești bune la începutul anului 2015: 180 de posturi vor fi scoase la concurs în unitățile de pompieri și jandarmi din întreaga țară, pentru militarii care au fost disponibilizați în urmă cu patru ani. Surse din rândul militarilor susțin că pe listă vor fi și posturi în structurile de la malul mării.

Liderii Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor "Pro Lex" au anunțat o veste bună pentru militarii ce au fost disponibilizați în urmă cu aproximativ patru ani: o parte dintre ei se vor putea întoarce la serviciu, căci reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne urmează să facă angajări.

"În cadrul ședinței de dialog social cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, ni s-a comunicat verbal că 180 de posturi vor fi scoase la concurs, pentru a fi ocupate prin rechemare în activitate a celor disponibilizați. Posturile ce urmează să fie scoase la concurs sunt pentru pompieri și jandarmi", a precizat Vasile Lincu, președintele Sindicatului "Pro Lex".

Intenția autorităților a scos la iveală și o hibă în legislație: în prezent, polițiștii disponibilizați nu se pot reîntoarce la muncă în structurile unde au activat.

"Pentru respectivele posturi, se vor putea prezenta la concurs jandarmi, pompieri, polițiști și polițiști de frontieră. Dar s-a constatat că, de exemplu, în cazul polițiștilor, potrivit legislației, aceștia pot fi reîncadrați, prin concurs, doar în posturi în unități de pompieri și jandarmi, dar nu se pot întoarce și în structurile de poliție. Verbal, ni s-a transmis că s-ar putea angaja și în structurile de poliție de frontieră, dar nu avem nimic scris. Drept pentru care, avem în vedere o modificare a legislației, și în special o completare a Statutului Polițistului", a adăugat sindicalistul.

De menționat că, până în prezent, posturile care au fost ocupate după disponibilizările din 2010 - 2011 au putut fi ocupate doar de proaspeții absolvenți ai școlilor de profil.

Până în prezent, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne nu au făcut publică lista posturilor ce urmează să fie scoase la concurs.

v v v

Surse din rândul militarilor susțin că printre unitățile vizate s-ar număra și Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea", în condițiile în care, la începutul lui 2014, de aici au fost disponibilizați aproximativ 160 de angajați, în baza unei hotărâri a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

"Am făcut o solicitare Ministerului Afacerilor Interne pentru a preciza concret locul și numărul posturilor scoase la concurs, pentru o informare corectă a rezerviștilor interesați, dar încă nu am primit un răspuns", a mai precizat sindicalistul Vasile Lincu.

Pe de altă parte, reprezentanții MAI le-au dat asigurări sindicaliștilor că, anul acesta, urmează să fie angajați, în toate structurile de poliție, și femei de serviciu, fochiști și bucătari, acolo unde sunt popote. De menționat că, de la disponibilizările din urmă cu aproximativ patru ani, toate secțiile de poliție au rămas și fără femei de serviciu, acestea fiind printre primele tăiate de pe lista angajaților. 

Comentează știrea

Antaeus
6 ianuarie 2015
Igas ce zice ?

Masura ar fi fost buna daca se lua la cel mult un an dupa ce au fost disponibilizati . Acum , cand au trecut aproape 4 ani , e inutila . Cei mai multi s-au orientat spre alte domenii , au preferat sa paraseasca Romania in cautarea unor locuri de muca platite mult mai bine .De ce s-ar intoarce cineva in niste institutii care nu le-au asigurat nicio protectie sociala la momentul acela , in conditiile in care vocatia pentru o meserie pe care probabil ca au iubit-o nu tine de foame ? Apropo , pe Igas l-ati intrebat cum i se pare aceasta initiativa ?

MARIA
6 ianuarie 2015
angajare

AriaStudio din Constanta angajeaza in conditii legale,optional cu contract de munca(cod CAEN 312201-operator calculator electronic si retele), fete cu sau fara experienta. Conditii exceptionale:training profesional,camere individuale,castiguri substantiale(1000-5000 $),posibilitate salariu fix ,plata la doua saptamani.In studioul nostru intregul personal este feminin. Locatie centrala(Bulevardul Tomis).Garantam discretie si intimitate. Colaboram si cu modele ce vor sa lucreze de acasa. Pentru orice alta informatie suplimentara: [email protected] www.ariastudio.ro MARIA-0721133353

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : Șef nou la ISU Dobrogea
Sâmbătă, 27 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : Mașină ARSĂ din cauza petardelor
Pagina a fost generata in 1.5495 secunde