ȚEAPĂ pe LITORAL / Escrocherie în numele unei pensiuni din Costinești

Luni, 28 Iulie 2014
1284
Polițiștii constănțeni au demarat o anchetă după ce reprezentantul unei pensiuni de pe litoralul românesc a sesizat că numele și datele unității de cazare au fost folosite într-o înșelăciune.

La sfârșitul săptămânii trecute, angajații pensiunii din stațiunea Costinești au fost contactați de două familii, din București și Iași, care au sunat să anunțe că urmau să ajungă la mare astăzi și doreau să confirme rezervarea pe care, spuneau ei, o făcuseră cu câteva zile înainte. Mai mult, aceștia au afirmat că plătiseră și un avans de câte 350 de lei, într-un cont bancar oferit de persoanele care postaseră un anunț cu informațiile pensiunii, pe un site de anunțuri.

De fapt, cele două familii au fost victimele unei înșelăciuni, care constă în "clonarea" anunțurilor din turism. Daniel Andreica, administratorul pensiunii ale cărei informații au fost folosite de escroci, a declarat: "Am constatat cu stupoare că identitatea vilei este folosită în scopuri infracționale, de către persoane necunoscute, în scopul obținerii de foloase bănești de la turiștii care intenționează să își rezerve concediul din timp. Metoda de înșelăciune a turistului constă în publicarea anunțurilor de tip clonă pe site-uri de specialitate, astfel, turistul este ușor de păcălit. Am contactat aceste site-uri, le-am expus problema, iar anunțurile respective au fost șterse". Cazul a intrat în atenția Poliției Constanța. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.5333 secunde