TAXIURILE, BOMBE PE ROȚI / Ce a scos la iveală controlul Poliției Române

377
TAXIURILE, BOMBE PE ROȚI / Ce a scos la iveală controlul Poliției Române - taxibombeperoti-1419074692.jpg

Articole de la același autor

Aproape 600 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști, în urma unei acțiuni de verificare a legalității activităților de taximetrie desfășurate în zona aeroporturilor, porturilor și stațiilor de cale ferată. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate depășește 100.000 de lei.
Direcția de Poliție Transporturi din cadrul I.G.P.R. a coordonat, la data de 16 decembrie, o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului rutier în regim de "taxi" și "rent-a- car", în zona aeroporturilor internaționale Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și București - Henri Coandă.
Polițiștii de la Transporturi și cei rutieri au acționat în zonele unde are loc debarcarea și preluarea pasagerilor, în apropierea stațiilor de cale ferată, precum și pe traseele dinspre și către aeroporturi.
Echipele de control au avut în vedere depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum și sancționarea celor care, deși sunt autorizate să desfășoare aceste activități, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.
Pe parcursul activităților desfășurate, au fost verificate 1.709 autovehicule și au fost aplicate 595 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 107.407 lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, 481 au vizat încălcări ale normelor privind circulația pe drumurile publice, 83 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale legii privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 17 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, iar 14 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.
De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost retrase 24 de certificate de înmatriculate și reținute 8 permise de conducere.
La activități au participat specialiști ai Registrului Auto Român, Biroului Român de Metrologie Legală, precum și jandarmi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Taximetrist beat, prins la volan
Pagina a fost generata in 1.8348 secunde